23 évesen még mindig félek a villámoktól, hogy lehet ezt legyőzni?
szó szerint rettegek, de csak otthon. régi tipusu kertes házunk van, nincs villámháritónk sem. éjjelente főleg rettegek.
kollégiumban viszont nem félek egyáltalán, sőt ugyan ugy netezek tovább. valahogy érzem hogy ott biztonságosabb. de ugyan ugy, egy pláza vagy akár tescoban is tudom hogy nem lehet bajom. de otthon nagyon félek, és nem sikerült még legyőznöm. sokszor elaludni sem tudok, mert tudom hogy éjjel jön a vihar. ha mégis elalszom egyből felkelek a dörgésre, és végig fent vagyok, és remegek a paplan alatt.
Ne félj. Győzd le magadban a félelmet. Győzd meg magadat arról, hogy teljesen haszontalan dolog a félelem. Ha becsap a villám, úfgy sem tehetsz semmit. Gondold ezt: "Hadd csapkodjon. Nekem mindegy. Elállítani úgysem tudom". Mondjuk becsukhatod az ablakokat. És van egy régi módszer: A baltát az udvaron élével a földbe bevágni, amikor a vihar közeledik. az mondják egyesek, hogy babona, viszont lehet, hogy ez az eljárás a villámhárító őse.
Ha hívő lennél, könnyű dolgod lenne, egyzserűen rábízod Istenre, vagy az őrangyalodra, hogy óvjon, megnyugtasson, és segítsen elaludni. Nekem ez válik be a legjobban.
Nyilván van valami rossz emléked otthonról ezzel kapcsolatban, amire nem emlékszel. Kérdezd a szüleidet, hátha szerencséd lesz. Ha kiderül mi volt, gondold végig részleteiben alaposan, azt is, hogy miért nem történt akkor baj. Ezt nevezik egy régi, máig ható trauma feldolgozásának.
Ezen kívül gondold végig, miért és hová szokott becsapni villám. Ehhez képest milyen a házatok elhelyezkedése. Mennyi az esélye reálisan. Mi történik, ha mégis becsap (ha éppen nem valami elektromos szerkentyűt babrálsz, esetleg leomlik egy fal, kigyullad a tető, ilyesmi. Házban embert ritkán csap agyon villám. Lassú dolog lesz, de kimászhatsz belőle, ha rájössz, mennyire nincs esélyed otthon ágyban villámmal agyoncsapatni magad.
Egy mp3 lejátszó és a zene segíthet, kapcsolj be egy nyugtató, relaxációs zenét ilyenkor és képzelj hozzá szép tájakat, a szemedet pedig takard le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!