A mongolok miért ilyen okosak?
Figyelt kérdés
Meglepően jó helyezést értek el a listán, s azt sem értem, hogy mi miért verjük a vezető nagyhatalmakat IQ ban. A kis, fejletlen országok hogyhogy ilyen okosak?
A mongolok egy jurtában lakó, báránytenyésztő, nomád nép, keleten, a magyarság kb. 1000 éve elhagyta ezt az életmódot. Még elektromosság sincs a legtöbb mongol kunyhójában, mégis okosabbak a magyar átlagembereknél. Pedig nálunk van áram = internet, ami tudáshoz vezethet, stb. Nem fogadnák el a magyaraok az 1000 évvel ezelőtti életmódot.
https://www.youtube.com/watch?v=mnrfnZQLlG4
2015. aug. 4. 16:13
11/17 anonim 

válasza:

De basszus, így az átlag 100 alattira jön ki.
12/17 A kérdező kommentje:
Igen. Afrikában 60 körül.
2015. aug. 4. 20:40
13/17 anonim 

válasza:

Amúgy azért mongol nem csak törzsekben élő félnomád nép.Azért elég sokan laknak rendes városokban is.
15/f
14/17 anonim 

válasza:

"De, még a legjobban teljesítő ország átlaga is 120 alatti, szóval az átlagot sem üti meg, ami min. elvárható lenne." - a legmagasabb érték alacsonyabb az értékek átlagánál? Ezt így matematikailag hogyan.....???
15/17 A kérdező kommentje:
Ez egy jó kérdés, nem tudom.
2015. aug. 5. 09:30
16/17 anonim 

válasza:

Erre utaltam, hogy 100-nak kell lenni az átlagnak, különben a mérés érvénytelen (az IQ definíciója szerint).
17/17 A kérdező kommentje:
Lehet, de akkor is elől vannak.
2015. aug. 5. 11:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!