Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » "Az a baj a világgal, hogy a...

"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak pedig tele vannak kételyekkel". Miért a hülyéknek kedvez a világ?

Figyelt kérdés

A bunkó, alacsony értelmi szinten álló, beszűkült emberek általában jóval nagyobb önbizalommal rendelkeznek. Agreszívabbak, ezért több minden sikerül nekik. Idegesítőek, nagy a hangjuk, az okos ember elkerüli őket, és mivel mindig kitérnek előlük és nem állnak le velük vitázni -hiszen az agressziót mindenki elkerüli-, véghezviszik a céljaikat. A nagypofájú, minden médiaszarságnak és politikai hazudozásnak bedőlő emberek alkotják azt a többséget, aki a megfontolt, józan kisebbséggel szemben hatalomra juttatja a diktátorokat. Hiába ér többet a józan emberek szavazata, a gyakorlatban minden egynek számít. Egy csendes szakértő hangja elveszik a nagypofájú dilettánsok között. Tapasztalatom szerint ráadásul a nagypofájú emberek sikeresebbek a párválasztásnál, mert a nagyon intellektuálisak általában visszahúzódóbbak.

Most ha helyesen következtetek, nem éri meg okosnak, műveltnek, intelligensnek, normálisnak lenni? Hisz mint tudjuk, aki igazán okos, az sosem a tömeg része, de ennek ellenére mindig a tömegnek lesz igaza...

2012. márc. 16. 22:50
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
81%

igazad van

de nem lehet válaszolni kérdésedre

2012. márc. 16. 23:20
 2/14 Shai-Hulud ***** válasza:
100%

Ha egyetértenék veled, azonnal alávetném magam egy IQ csökkentő, agyzsugorító eljárásnak. :-D

De több oka is van amiért nem teszem.

- Egyrészt mert zsugorodik az magától is... :-)

- Másrészt mert nekem megvan az az elégtételem, hogy akkor is ő marad a bunkó, nem én...

- Harmadrészt mert nem sikerül minden jobban nekik. Például nem tudnák ellátni az én munkámat, mert ahhoz a kérődzésnél többet kellene tudni.

- Negyedrészt mert (mint írtad is) az okos ember elkerüli őket - nem csak te meg én, hanem MINDEN okos ember.

- Ötödrészt mert én már most tudom, hogy mikor pofára esik, ugyanilyen nagy hangon fogja szidni azokat, akiket most istenít.

Rossz a következtetésed, MEGÉRI okosnak, műveltnek, intelligensnek, normálisnak lenni. Mert ezen tulajdonságok birtokában TE meg tudod különböztetni magad a bunkóktól. Ők erre nem igazán képesek...

Tudod, nekik még mechanikus az agyuk, és a kérgének a barázdáit egy kézen meg tudják számolni. Te meg légy büszke rá, hogy a tiéd már sokkal bonyolultabb felépítésű! :-)

2012. márc. 16. 23:28
 3/14 anonim ***** válasza:
15%

Szia!

Erre az egyik elmélet, hogy 2012. 12.22-ig folyamatosan hülyül és ajasul a világ.

Ennek a műsornak az első 10 perce erről szól:

[link]

(Most a hülyéknek kedvező hátszél van, ez az év végén megfordul.)

2012. márc. 16. 23:40
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

"Harmadrészt mert nem sikerül minden jobban nekik. Például nem tudnák ellátni az én munkámat, mert ahhoz a kérődzésnél többet kellene tudni."

Ehhez annyi megjegyzésem volna, hogy a te munkád lehet hogy nem tudnák ellátni, viszont sok olyan munkát találhatnak ha elég rámenősek nagypofájúak és gátlástalanok, amivel megkeresik azt a pénzt, amit te megkeresel. Mondjuk nem ismerem a fizetésed, ha te vagy bill gates akkor visszavonom amit írtam :D

Egyébként ajánlanám mindenkinek a 2006-os idiocracy (Hülyék paradicsoma) c. filmet :)

2012. márc. 16. 23:53
 5/14 anonim válasza:
100%

Szia! :)

Ez mind igaz, én is hasonlóképpen ebbe a kategóriába

tartozom, sokan nem értik meg a csendes, visszahúzódó

embert, sőt azt veszem észre, hogy talán el is ítélik

valamilyen szinten, mert nem értik meg érzéseiket,

nem fogadják el, hogy valaki nincs akkora pofával. . .

Bye. R. ;)

2012. márc. 16. 23:58
 6/14 anonim ***** válasza:
40%

Ja, itt is egy összefoglalas a már fent ajanlott leanytol, ez meg csak 5 perc.:)

http://www.youtube.com/watch?v=uSYe-R8U-bA&feature=related

2012. márc. 16. 23:59
 7/14 Shai-Hulud ***** válasza:
52%

Könyörgöm, ne tedd, én nem tettem semmi olyan rosszat, hogy ilyen videókat érdemeljek....

Rendben van, vétkeztem, majd elmegyek inkább és meggyónom, csak ilyeneket ne nézess velem többet!

Ez már népellenes bűntett!

2012. márc. 17. 00:05
 8/14 anonim ***** válasza:
52%

Ez mesterségesen lett így kialakítva.

Ha az emberiségnek csak 5%-a igazán okos, akkor sokkal jobban kézen tudja tartani a maradék 95%-ot.

Ezért van úgy kialakítva a környezetünk, hogy a buták látszólag jól boldogulhatnak és úgy tűnik, hogy megéri butának lenni.

Valójában a többség keményen dolgozik és keveset kap érte... nincs sok élete senkinek. Szolgák mind.

Aki okos, de nem talpraesett és nincsenek jó kapcsolatai - az szintén. De ő még boldogtalan is, mert látja a helyzetet.

2012. márc. 17. 12:23
 9/14 anonim ***** válasza:
76%

Hogy az alapkérdésre válaszoljak: mert az okosok hagyják, hogy a hülyéknek kedvezzen.

A nagyszájúságot és a megfontolatlanságot illetően: a hülyéket általában nem gátolja az ismeret cselekvéseikben. Ezért az okosok sok olyant nem tesznek meg, amit a másik társaság igen.

A józan emberek visszafogottságát illetően: részint az előbbiből következik. Az jó, ha az ember megfontoltan cselekszik. De az nem jó, ha tért ad a hülyeségnek. Ez nem azonos a verekedéssel, vagy más agresszivitással. Ha az okosok tényleg annyira okosok, észre kellene venniük, hogy a hülyeség cselekvéseiket korlátozza, ezért - már csak saját jól felfogott érdekükben is - megfelelő tudással és fantáziával (elvégre okosak) meg kellene akadályozniuk a hülyeség mértéktelen térnyerését.

De többnyire nem teszik. Az ellentmondás feloldása feltehetően az, hogy több motivációt éreznek saját tevékenységük folytatására, mint a tevékenység feltételeinek biztosítására.

Eredmény, amit jelenleg ebben az országban tapasztalni lehet.

Úgy tűnik az okosság azt még nem ismerte fel kellő elemi erővel, hogy a kezdődő hülyeség korlátozása sokkal kevesebb energiát igényel, mint a kiterjedt esetben. Olyan ez, mint az influenza, csak az influenza egy idő után kifullad, a hülyeség nem.

2012. márc. 17. 18:47
 10/14 anonim ***** válasza:
24%

A buták magabiztossága közismert. Minél kevesebbet tudsz, annál kevésbé sejted, hogy mi mindent nem tudsz. Ezért az ostobák magabiztosak, eszkübe se jutnak nyilvánvaló kockázatok vagy ellenérvek. Őket a fal vagy a szakadék állítja meg.

A világ azonban nem kedvez a butáknak. Aki buta, az nem kerül be egyetemre, nem kerül vezető állásba stb. A világot gyakorlatilag a 130 fölötti IQ-júak vezetik, a nagyon gazdag emberek szinte mind intelligensek.

"A nagypofájú, minden médiaszarságnak és politikai hazudozásnak bedőlő emberek alkotják azt a többséget, aki a megfontolt, józan kisebbséggel szemben hatalomra juttatja a diktátorokat. "

Nem. A tömeg nem juttatná hatalomra a diktátorokat, ha nem lenne mindig egy-egy csoport rendkívül értelmes, elszánt, magasan képzett, aljas értelmiségi, aki "felépíti" és "eladja" a diktátort a népnek.

"Nagy gazságokhoz mindig kellenek értelmiségiek is." - Konrád György

"Egy csendes szakértő hangja elveszik a nagypofájú dilettánsok között. "

Hol? Érdekes módon az egyetemeken mégsem nagypofájú dilettánsokat neveznek ki tanszékvezetőnek. Cégeknél nem nagypofájú dilettánsokból lesz felsővezető. Stb.

"nagypofájú emberek sikeresebbek a párválasztásnál"

A szokásos nyifinyafi, amit a GYK-n már ezerszer megcáfoltunk.

"Most ha helyesen következtetek, nem éri meg okosnak, műveltnek, intelligensnek, normálisnak lenni? "

Csak akkor, ha gazdag és sikeres akarsz lenni.

2012. márc. 18. 02:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!