Ki is meri ezt a szot?

Figyelt kérdés
Ha senki, akkor en mint nyelvujjito bejegyeztetem! Mandzsarozni! Ez egy cselekvest kifejezo ife, ami kizarolag a magyarokra lehet igaz!

2015. júl. 14. 14:45
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Julcsi, en nem azt a szot irtam, tehat nem arrol szol! Idd ki a bilit vagy vidd ki a bilit! ) elteres es mekkora kulonbseg !
2015. júl. 18. 02:15
 12/22 anonim ***** válasza:
62%

Nem tudom, hogy a "Julcsi" kedves vagy gúnyos akart-e lenni, annyi azonban biztos, hogy a latin (manducare) olasz (mangiare) és a francia (manger) eredetű szót a Magyar Értelmező Szótár szerkesztői nem fogják szívrepesve fogadni.

Még akkor sem, ha egy lelkes "nyelvujjito" javasolja nekik ezt a "cselekvest kifejezo ifét"...

2015. júl. 18. 09:47
 13/22 anonim ***** válasza:
29%

Julianna felhasználónak teljesen igaza van. Hagyd ezt a hülyeséget, amikor még az ige szót se tudod leírni.

L,14

2015. júl. 18. 10:13
 14/22 anonim válasza:
Mindenki de idegesítő ha éhes. Nem kellenek ide újlatin boszorkányüldözések. Mandzsarozzatok egy snickerst.
2015. júl. 18. 18:43
 15/22 A kérdező kommentje:
Errol van szo #14, de a kislany, meg a julcsi okosak akarnak lenni, pedig a peldajuk alapjan, az olasz es a francia is koppintotta, akkor miert ne honositatthatnam en is a magyarba?
2015. júl. 18. 23:30
 16/22 Jennifer Rose válasza:
100%

" a peldajuk alapjan, az olasz es a francia is koppintotta, akkor miert ne honositatthatnam en is a magyarba?"

Hallottál már az újlatin nyelvekről?

Az olasz és a francia is annak számít ugyanis.

A magyar viszont nem, úgyhogy akármennyit is hadakozol, a te igéd egy eszement agy kitalálmánya.

Nincs több eszed, mint egy ötéves gyereknek, aki dacosan hajtogatja az igazát, és normális érvekkel sem lehet jobb belátásra bírni. Mielőtt új magyar szavakat gyártanál, tanuld meg a régiek helyesírását, az nagyobb hasznodra lesz!

Nőj fel, vagy menj csicsikálni, késő van.

2015. júl. 19. 00:10
 17/22 anonim ***** válasza:
julcsi a körösztanyád!
2015. júl. 19. 00:17
 18/22 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy kislánynak tartasz, de így is nekem van igazam. Valószínűleg fogtál egy külföldi szót, és magyarrá tetted. Na, ez nem így működik.

Felesleges új szavakat kreálnod, ezt hagyd a nyelvészekre. ( ami te biztos nem vag

2015. júl. 19. 09:09
 19/22 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy szerinted "Kislány" vagyok, de most mégis nekem és Julianna felhasználónak van igaza.

Feleslegesen foglalkozol új szavak kreálásával, ezt a nyelvészekre, ők értenek is hozzá.

Itt újra felhozom a helyesírásod, mert egyszerűen rettenetes!

Keres magadnak hobbit.

L,14

2015. júl. 19. 09:15
 20/22 A kérdező kommentje:
Darling ha tudni akarod, semmi gond nincsen az én helyesirasommal, csak a?tabletemen autocorrect van, ami javít, akarva-akaratlanul! Ennyi nem több, amúgy kb a kreativitasomat mutatja, hogy amit én?magamtol kiszállások, az más nyelvben elő szó! Szóval nem kiállítás volt, hanem divergens gondolkodas. Kislányom half turn van nem kéne kinn lennék a baratnoidddel fagyizni vagy valami. Vagy ha már ilyen álló és lettél a julisnak üljenek össze gyakorozni!:-)
2015. júl. 19. 12:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!