Ha az igazsághoz próbálok tapadni és az igazságot utasítják el körülöttem az emberek akkor engem utasítanak el?
Konkrét eset nélkül nincs jó válasz, de általánosságban valószínűleg igen.
Rossz példa, de mondjuk ha sikerült helyből hátra szaltót ugranod, és mások ezt lehetetlennek tartják, akkor hazugnak fognak tartani.
Charlie O'Brian nevű felhasználó válasza:
"És ki dönti el, hogy mi az igazság? Te? :D Csak ilyen szerényen."
Hát mondjuk el gondolkodtató válasz. Ez a szerényen azért dúrva vólt a végén. Aszem mindenki azt követi amit igazságnak hisz.
Konkrét helyzetemben elméleti könyv alapjn vontam le következtetést. De a családom többi tagja nem hiszi el amit a könyv ír elutasítja. Szubilyektíven miest rájuk hárult a felelősség már a puszta tényeket észre sem veszik. Náluk 1+1 az nem kettő. Csak hogy így a jogaimat veszik el a tetteikért meg nem válalják a felelősséget!
"Konkrét helyzetemben elméleti könyv alapjn vontam le következtetést. De a családom többi tagja nem hiszi el amit a könyv ír elutasítja."
Attól, hogy valami egy könyvben le van írva, még messze nem biztos, hogy igaz. ( Ugye van olyan könyv is, amiben a kígyó beszél, egy szűz nő meg gyereket hoz a világra, mégis sokan szó szerint elhiszik. Na de nem kell ilyen mélységekig menni, számos áltudományos lektorálatlan fércmunkát adnak ki könyv formájában, SAJNOS. )
És sajnos az sem garantált, hogy te az elméleti dolgokat helyesen (!) alkalmaztad az adott helyzetben és helyénvaló következtetést vontál le. ( Pláne ha saját családról van szó, ahol annyira elfogult lehet az ember... )
Vonatkoztassunk el az igazságtól, és fogalmazzunk így:
- Ha ragaszkodok egy véleményhez, és a környezetem nem osztja ezt a nézetet, akkor engem is elutasítanak?
Amennyire ragaszkodsz a nézetedhez, és amennyire azonosulsz vele, annyira fognak téged is elutasítani. Hacsak el nem fogadják ők is. Tehát ha beszélgetés szintjén felmerül a téma, akkor nem utasítanak el, de ha napi szinten "traktálsz" vele másokat, akkor van rá esély, hogy ellenérzést keltesz bennük a saját személyed iránt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!