Tudnátok ajánlani olyan könyveket, melyek egy nyugdíjas történelem tanár számára érdekesek lehetnek?
1. "Gyűrűk ura"
2. "Gyűrűkúra"
3. "Kitalált középkor"
4. "Kitalált Altzheimer-kór"
(bocs) :-D
Ez elég szubjektív dolog. Én is szeretem a történelmet de lehet neked nem fog tetszeni
Stephen King regények nagyon jók,
Ott van még Oroszlánkölykök Irvin Shaw-tól, de bátran ajánlom Robert Merle könyveket is.
De most olvastam egy egész jó könyvet: A marsi, szerintem jó volt.
De egy kicsit szűkíthetnéd a kört. Milyen fajta könyveket kedvelsz?
Gyanús ez a kérdés, mert egy nyugdíjas történelem tanár nem hiszem, hogy itt fog ilyen kérdéseket feltenni. Ráadásul, ha még komoly lenne a dolog, akkor témát is mondtál volna. Szépirodalmat keresel vagy történelmi szakirodalmat? Vagy akármit, ami a történelemhez kapcsolódik?
Egyébként most olvasom Görgey Arthúr emlékiratait (Életem és működésem Magyarországon), elég érdekes olvasmány, Kossuthot nagyon másképp ábrázolja benne, érződik rajta a gyűlölet és megvetés hangja.
Boleslaw Prus: A fáraó.
Az ókori egyiptomi történelemre más nézőpontból, mélyebben, emberközelibben világít rá, mindemellett lerakhatatlanul olvasmányos.
Jaj de gyanakvó valaki. Apukámnak szeretnék könyvet kölcsönözni.
Nem regényre gondoltam, hanem ilyesmire mint amit vmelyikőtök írt, a Görgey emlékiratai. Szépirodalmi, történelmi témájúra gondoltam... Köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!