Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Szerintetek a túl sok gondolko...

Szerintetek a túl sok gondolkodás bajnak számít?

Figyelt kérdés
Annyira oda vagyok a filozófiáért, sőt ez rossz kifejezés, oda is vagyok, de fontosnak tartom tudni. De már annyira belemerülök, hogy néha úgy érzem, mindent meg kell vitatnom, minden kis apróságot, főleg ha társadalomtudományról van szó, mit még a metafizikáról. Pl. azt is át kell gondolnom, hogy "elmélet", az miért ez a szó, elme-élet? És ezt így boncolgatom, felvázolom a lehetőségeket, de ameddig nem jövök rá egy relatívan helyesnek tűnő válaszra, addig feszült vagyok. De ez csak egy példa volt, ez körülbelül majdnem mindennél így van, szerintetek ez már bajnak számít?

2015. márc. 4. 21:05
1 2
 11/11 Hengerelőhereverem ***** válasza:

Véleményem szerint a filozófia kis edeig fontos, de csak annyira, hogy pl meglássuk Szókratésznak milyen egsséges és összeépülő egész gondolkodása volt, hogy lássuk milyen az ideális gondolkozás kialakítésa, de fölöslegesnek tarotm minden szó jelentését boncolgatni, mert ezt hívják úgy, hogy az ember elveszik a részletekben.

Egyik véglet sem jó, kell gondolkodni is, de nem szabad túl gondolni. Mára már szerintem inkább példaként jó mint említettem az egész gondolkodásra, de a természettudományokat sokkal hasznosabbnak tartom, mert valamilyen szinten az is filozófia, csak sok tudás és logika kell hozzá, de amikor pl. a napkitörések hatásait vizsgálja az ember akkor "fölösleges" és céltalan elkalandozni addig a pontig, hogy most, hogyan alakul ki egy nap és miért akkor a tömege amekkora. Mindig kell cél és ahhoz mérten kell átgondolni a dolgokat.

2015. márc. 5. 13:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!