Matematika ketsegbe vagyok esve?
'Hacsak nem dedikalom az eletem ennek, sosem leszek a vilagon is elismert matematikus, cserebe fel kell aldoznom az eletem.'
Udvozlunk a valosagban.
Mellesleg azon mit izgulsz, hogy miutan mi meghalunk, meddig fejlodik a matematika? Mar most sem kepes senki atlatni teljes egeszeben, minden reszteruletet.
Mindennek a tudója szeretnél lenni?
Ez valami vicc? Egy egyetemi matek szakon is emberfeletti teljesítmény mindent tudni, úgy értve, hogy betéve az első félévtől az utolsóig az összes kurzus anyagát,minden bizonyítás minden részletét...
"Es mi lesz, amikor a kozeli jovoben, amikor mi mar regen meghaltunk, olyan szinten lesz a matematika, hogy egy emberi elet keves lesz hozza hogy valaki mindazt a tudast megertse es felzarkozzon.."
- Ez már szerintem régen bekövetkezett, speciális szakterületek vannak, de ez nem baj.
"Szeretnek hires maematikus lenni! De nagyon sokat kell tanulni hozza, evtizedeket! Van ennek ertelme igy?"
-Miért, szerinted ezt ingyen osztogatják? :D
"Hacsak nem dedikalom az eletem ennek, sosem leszek a vilagon is elismert matematikus, cserebe fel kell aldoznom az eletem."
-Miért, szerinted csak úgy ingyen lesz valaki világhírű matematikus?? :D Szerinted Gaussnak, meg Eulernek nem volt benne munkája az elképesztő tehetség mellett??
"fel kell áldoznom az életemet"
-Utálom ezt a megfogalmazást! Nagyon hülye megfogalmazás! Miért, belehalsz, ha matematikával foglalkozol?...
"en mindent szeretnek erteni! mindennek a tudoja lenni!"
Akkor kezdd az értelmező kéziszótárban a dedikálás fogalmával!
És igen, a matematikusoknak sokat kell tanulniuk, és még akkor sem biztos, hogy bármi maradandót tudnak létrehozni, ha az egész életüket annak szentelik. De ha már előre sajnálod a befektetett időt és energiát, akkor add alább a vágyaidat. Sikeres és boldog világhír nélkül is lehetsz.
"... cserebe fel kell aldoznom az eletem... "
Igazad van, túl nagy ár ez, egy kis hírnévért, ami idővel elenyészik. Hagyd a fenébe a matematikát, és indulj bringázni öcsi...
"Hogy elvesztegetett idő meg szak lenne? Hát azt nem hiszem, mert ezzel a végzettséggel ne tudd meg milyen állásokat meg tudsz pályázni, és ne tudd meg milyen nagy már a kezdőfizetés is... Gyakorlatilag hülyére keresed magad vele, és azt csinálod, amit szeretsz."
-Te meg miről beszélsz??...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!