Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Lehet valakinek az IQ-át növelni?

Lehet valakinek az IQ-át növelni?

Figyelt kérdés
Lehet pl.100-as IQ-t 180-ra növelni???
2010. jan. 16. 15:19
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
52%

Én úgy tudom az IQ genetikailag van kódolva.És ha jól tudom probléma megoldó képességet jelent.Ha tanulsz mint őrült nem lesz nagyobb az IQ-d csak a tudásod nő aminek segitségével könnyebben oldasz meg problémákat de az agy teljesítménye nem nő számottevően de valamien szinten biztos növekeszik hisz idegpályák alakulnak ki az új feleadatok feldolgozásához.És szerintem ilyen módon nem lehet IQ mérni mint ahogy azt teszik mert nem ad megfelelő eredményt.Egyszer olvastam,hogy egy világvégén élő embernek is lehet pl.200 IQ-ja attól függetlenül,hogy nem tud olvasni,csak az ő Iq-ját nem lehet lemérni a tesztekkel de valószinűleg könnyedén kezeli a felmerülő problémákat.

Én véleményem szerint a tanulás csak hozzásegít minket az inteligenciánk kihasználásához,de nem igazán növeli.Hisz gondoljatok bele hány főiskolát végzett kitanult ember bizonyította már hozzá nem értését és ,hogy mekkora hatökör.Láttam már töbször,hogy 1 fiatal ember könyebben oldotta meg a problémát mint egy tapasytal vén szaki.

2010. jan. 22. 11:30
 12/17 anonim ***** válasza:
0%
nem, hülye maradsz.
2010. jan. 24. 22:19
 13/17 A kérdező kommentje:
Hehe. Még szép is lenne. :D
2010. febr. 23. 19:36
 14/17 anonim ***** válasza:

Sokféle IQ teszt van, de ált a netesek nem a legjobbak (sőt). Szóval simán lehet az h vkinek az egyiken 90 jön ki, másikon meg 140.

..Nem lehet 180-ra növelni, +/-15el változhat, az IQ ugyanúgy csökkenhet is, sajna.

Am úgy tudom 140 feletti IQval az emberek nagyon kis %-a rendelkezik, ez már a 'zseni' kategória

2011. jan. 4. 05:19
 15/17 anonim válasza:
Állítólag a n lépés vissza játék fejleszti az iq-t.
2011. aug. 26. 16:40
 16/17 A kérdező kommentje:
Akkor csak egy hülye facebook alkalmazás tud 181 IQ-t mutatni! XD lol
2011. nov. 4. 01:18
 17/17 optikacska válasza:

A Nature tudományos folyóirat legújabb számában megjelent tanulmány elsőként szemlélteti, hogy az ember IQ-ja - az eddigi vélekedéssel ellentétben - nem állandó. A kutatás során a brit University College London munkatársai mágneses rezonanciavizsgálat (MRI) segítségével 33 egészséges, 12 és 16 év közötti serdülő agyát vizsgálták, majd a méréseket négy évvel később ugyanazokkal a résztvevőkkel megismételték. Meglepő módon jelentős eltérések mutatkoztak a két vizsgálat eredményei között: néhány résztvevő IQ-ja 20 pontot is emelkedett, és volt olyan, akié ugyanennyit csökkent.

[link]

2013. márc. 12. 14:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!