Lehet valakinek az IQ-át növelni?
Ilyen nagy mértékben biztos nem a jelenlegi technikai szintünket ismerve.
Elvileg ez belénk van "kódolva", de volt több vita is ez ügyben tudósok közt, de kb egy éve olvastam egy cikket, amiben azt írták sikerült, tulajdonképp egy egyszerű módszerrel edzették az agyat, idegpályákat vagy miket.
Kis korban viszont a Lego, Rubik kocka, és hasonlók biztosan fejlesztik a logikus gondolkodást, probléma megoldó részeket az agyban, meg kitudja miket. Lehet később is. Az viszont bizonyított hogy akik időskorban szellemi tevékenységet végeznek, sokkal lassabban butulnak el.
szerintem csak kismértékben lehet. Ahogy leírták, lego stb.
van egy könyvem, amiben IQ tesztek vannak, mindegyik hasonló, több teszttel. tegyük fel, hogy megcsinálom és kijön mondjuk 120-as eredmény. Aztán csak ezeket a típusú feladatokat gyakorlom, ,,rágyúrok" így már a következő feladatsort jobb eredménnyel csinálom meg, mondjuk 125 jön ki. Ettől nem hiszem, hogy több lenne az IQ-m, mert ez csak vmi véletlenül kijött, és rossz eredmény. Vagy rosszul gondolom? Bár az is igaz, hogy ezek a boltban kapható könyvek szerintem nem valami megbízhatóak.
Köszönöm a válaszokat. Ha valakinek van még ötlete csak nyugodtan írjon.
(a helyesírási hibáért elnézést :D IQ-ját )
az osztály legjobb tanulója nem egyenlő a legokosabbal.
Ismerek olyat aki pillanatok alatt megjegyez mindent, marha jó a logikája, de mégis csak átlagos jegyei vannak mert néha nem hajlandó egy betűt sem leírni a dolgozat papírra, vagy alszik órán.
14.04!
Igazad van! Ismertem egy srácot, akinek átlagos jegyei voltak, de jó volt a logikája, ma a doktorijára készül.
A valamikori osztályunk legjobb tanulója, aki tanárkedvenc volt, és kitűnő, alig kapott állást...
Persze vannak kivételek, nem általánosítani akarok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!