Ezek vajon mikor, milyen érmék lehetnek?

Figyelt kérdés

[link]

és

[link]

2014. aug. 11. 20:37
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Milyen szöveg van a római érmén nem igazán látszik a képen csak valami CO talán CONSTANTIVSAVG ?
2014. aug. 11. 22:18
 12/17 A kérdező kommentje:

ez az első hátoldala, valami bonyolult forma lehet rajta, mert alig látszik :| [link]

ez a másodiké: [link]

2014. aug. 12. 21:14
 13/17 A kérdező kommentje:
A magyar címeresen van egy lyuk, egy jól kivehető és elég szabályos lyuk, ami szerintem nem sérülés eredménye, hanem nyakláncként használhatta valaki anno.
2014. aug. 12. 21:16
 14/17 A kérdező kommentje:

ha jól látom, a római érme az ez lesz

[link]

meg tudja mondani valaki, hogy kicsoda micsoda ez? Nem nagyon értem a szöveget

Már csak a magyarra kellene rájönni.. annak a hátulja olyan, mintha valaki tartana rajta valakit. Szűz Mária esetleg?

2014. aug. 12. 21:20
 15/17 anonim ***** válasza:

Constans a legfiatalabb fia volt I. Constantinusnak és Fausta-nak. 320 körül született, megörökölte nyugati birodalom egy részét. 340-ben, testvére, Constantine II, betört a területére, de vereséget szenvedett és meghalt így Constans ellenőrizte a teljes Nyugati birodalmat.350-ben azonban az Magnentius generális fellázadt és Constans elmenekült, amint a légió átállt a generális oldalára. 350-ben elfogták és megölték, miközben próbál elmenekülni Spanyolországba.

Link:

[link]

2014. aug. 13. 21:38
 16/17 TappancsMancs ***** válasza:
2014. aug. 14. 11:28
 17/17 Lipton. válasza:

Ez angyalos 2. Ferdinánd dénár, vagyis én annak nézem, Habsburg ház dénárja volt, de ez szerintem korabeli hamisítvány, anyaga miatt mondom meg évszám sincs rajta.

Így, hogy hamisítvány, nem ezüst nem sokat ér.

2014. aug. 16. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!