Ezek vajon mikor, milyen érmék lehetnek?
Nem értek igazán hozzá de az ábra szerint római kori érmék.
Ha találtad mondjuk fémkeresővel akkor nem tarthatod meg őket hanem az államot illeti.
Nézd meg ezt a linken a figura hajában a cuccot és a ruhájának a tartó mizéjét. eléggé hasonlít.
Köszi a válaszokat és a tippeket :3
Utolsó: Valóban hasonlít, de az a baj több olyat is találtam, aminek a hajában van ilyen izé :| tényleg el kellene vinnem megnézetni, csak itt Kaposváron nem hiszem, hogy van ilyen üzlet sajnos.
A második szerintem római kori, az első fogalmam sincs mikori lehet
A középkorban az adott király által uralt területek címerét verték a pénzekre, a Kossuth címert nem nagyon használták magában (tudom hogy ez nem Kossuth címer de hasonló hozzá)
Kivétel a Rákóczi és 48-49es szabadságharc, ebből 48-49 kizárva mivel ekkor már sokkal finomabb érméket nyomtattak, talán a Rákóczi szabadságharc idejéből való, ott viszont korona is volt a címeren, de ha fogadni kéne az 1790es évekre saccolnék
Amúgy így ránézésre 20-30000nél valószínűleg nem érnek többet, egyik sem nemesfémből készült
A másik oldalukon mi van?
Le bírnád fotózni?
Jobban jártál volna, ha az elsőnek a másik oldalát fotózod, elvileg rajta van, hogy Vladislav, vagyis Ulászló érméje. Ez az oldali regis ungaria elég kopottas.
A másik valami római, el kellene olvasni a császár feliratot, vagy egy olyan fotót adnod, amin látszik is. Az kizárásos alapon az 1-4. század lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!