Hol van a lelkünk? Hitetek szerint,?
Köszi, még várok...
Igen én is mellkas közepén khmmm.lehet,- hülyén hangzik - érzem..ezért masszírozom a kérdést, hátha valaki meg tud erősíteni ebben. Valahol a gyomor felett...
Köszönöm a kétkedőknek is...az ő válaszuk is hasznos!
Szerintem intelligenciához nem köthető..és igen, állatoknak is lehet, úgy gondolom..
én is ott, de kicsit nagyobb területen. Azért vagyok megkavarodva, mert azt hiszem, biztosan érzem. Aztán történt is valami,amit nem nagyon értek, azonban nem vagyok hívő, meg ilyesmi.
De azt hiszem, eléggé két lábon állok ahhoz, hogy mindenféléket képzeljek.
A lélek az idegrendszer bonyolult működésének az eredménye. Nem anyagi mivel egy produktum, viszont - hitem és saját elgondolásom alapján - nem végtelen, nem halhatatlan, nem örök és nem valami anyaginál nagyobb dolog.
egy római katolikus agnosztikus ateista.
Az utolsónak, honnan tudod hogy az anyag nem tud érezni ? max nem tudja kimutatni. :D
Annak pedig aki a szerelemmel kapcsolatban írt, egy bölcs mondás: a szerelmet a természet erőltette a fajunkra hogy ne tudjon kipusztulni (nem egészen így van de most így jutott eszembe)
Ezen a lélek dolgon már én is elgondolkodtam. Apapvetően a materialista felfogásúak közé tartozom, és mindent az agy működésének tudok be. A mellkasi szorító érzést, meg szívfájdalmat, meg szerelmi bánatot a szívedben mindenki ismert, és ezért és is azt gondoltam hogy ott kell lenni a léleknek, mert nem a tüdőm fáj, meg nem a szívem, hanem valami más.
Aztán most azt gondolom, hogy mágiscsak az agy generálja mindezt. Észrevettem, hogy ha valami nagy fájdalmam, vagy bánatom van, ébredés időszakában mintha nem is érezném. Rá gondolok, de nem érzek fájdalmat. Tehát az alfa szakaszban gyakorlatilag tompák ezek a lélekfájdalmak is. Ezt sokszor éreztem, és olyan jó. Jó ha a bajomat nem érzem. Aztán teljesen felébredek, és belémhasyt hogy mi is a bajom. Ezért szerintem ez mind az agyműködés. Amúgy akármit is beszélünk az emberről, mindig vetítsük ki azt az állatokra is, ugyanis mi is ugyanolyan állatok vagyunk, csak nekünk más szervünk fejlődött ki erősebben. Történetesen az agy. A sasnak a szem, kutyának szaglás, nekünk az agy. Tök egyszerű, csak szerencsénk volt, úgyhogy mi okos állatok vagyunk, az ember szó nálam egyenértékű a teknős vagy kutyával, amúgy állat mindegyik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!