Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Hol van a lelkünk? Hitetek...

Hol van a lelkünk? Hitetek szerint,?

Figyelt kérdés
vagy biztosan tudjátok, tudni vélitek azt.
2010. jan. 5. 07:39
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:

18.35

ha jól emlékszem 2 gramm. (igen pontos mérleg kellhet hozzá?)

22.15

Nem a csecsemőmirigyre gondolsz? Az ott van, volt a szegycsont környékén.. a tobozmirigy pedig az agyban. ha emlékeim nem csalnak. cáfoljatok meg..

gondolkodtál azon, hogy miért ÉREZTED úgy?

Sajnálom, hogy Első nem jött vissza, de nem akarok vájkálni...dehogynem.. de nem "úgy" :)

2010. jan. 6. 08:16
 12/31 anonim ***** válasza:
21 grammnak szokták mondani, de legalább annyira pontos mérleg kellene hozzá. Na, most egy 19. században elvégzett kétes értékű kísérletet megfontolandó komolyan venni.
2010. jan. 6. 13:40
 13/31 A kérdező kommentje:
Önmagában ezt a súly dolgot talán igen. De a többi? Eleve az, hogy elnevezték, szavunk van rá, az sem új keletű...
2010. jan. 6. 14:07
 14/31 anonim ***** válasza:
59%
Én nem hiszem, hogy van ilyen, hogy lélek.
2010. jan. 10. 16:40
 15/31 anonim válasza:
33%
Én nem vagyok vallásos de vannak érdekes gondolataim ezzel kapcsoltban. A lélek egy adag húsban van amit embernek ,állatnak ,növénynek hívnak. Mikor alszunk akkor a lelkünk elszáll valahova más merre. Amikor meghalunk akkor a lelkünk ismét elszáll valamerre. Egészen addig amíg egy új keletkezőfélben lévő húst talál. Ekkor teljesen elgyengül és újjászületünk. Én szerintem így vannak ezek a dolgok. Csak még arra nem jöttem rá hogy mitől tud úgy elgyengülni egy lélek hogy elfelejtse hogy mi volt eddig.
2010. jan. 10. 18:29
 16/31 anonim ***** válasza:
75%

18:29-nek

És amíg nem voltak élőlények, addig hol voltak a lelkek?

2010. jan. 10. 18:48
 17/31 anonim ***** válasza:

Nem hiszek semmilyen vallásban.

Az én felfogásom hasonló az 1. válaszolóéhoz.Van lelküknk, és én úgy érzem, hogy itt lakik, a melkasom közepén, egyszerűen érzem, hogy ott van. Egyébként pedig lélek igenis létezik, hiszen ebből fakad a szerelem és a szeretet.Ha nem lenne lelkünk nem tudnánk szeretni.A szeretet az a dolog, aminek semmi haszna nincsen, mégis mindenki szeret szeretni, mert ez a legcsodálatosabb dolog a világon.

2010. jan. 10. 18:59
 18/31 anonim ***** válasza:
84%

Hogy ha van lelkünk, akkor az agyunk különböző részei mi a francnak erőlködnek (kimutathatóan!), ha szerelmesek vagyunk, vagy így-úgy érzünk? Elég lenne a lélek, az lerendezné, az agy meg maradjon meg gondolkodni, kár neki a gőzért nem?

Hát nem. Nincs lélek. Az agy által generált személyiség van.

2010. jan. 10. 20:39
 19/31 anonim válasza:
59%

Eddig semmi kisérlet nem tudta kimutatni, hogy hol találhato a lélek. Viselkedésre az agyunk miatt különbözünk, azonkivül a pszihologia meghatározása a lélektan, igen, de sokkal tágasabb annál ez a tudományág.A lélek létezik annak köszönhetően, hogy az emberek hisznek benne, végülis keves olyan ember van aki el tudj fogadni azt, hogy miután meghal, késsz annyi volt, többet nincs.

Ezeken kivül még ami ki volt mutatva es szintén érdekes az, hogy mikor egy ember agyhalált hal akkor látja azt a bizonyos fényt ami fele kell menjen ugymond. Konkrétumokat nem tudok hogy hogyan folyt vegre ez a kisérlet. Én nem hiszek abban, hogy van lélek.

2010. jan. 10. 21:15
 20/31 anonim ***** válasza:
73%

Honnantól lehet lelke valakinek/valaminek?

Ha már ember akkor van lelke?

És ha agyhalott, vagy erősen értelmi fogyatékos?

Az állatoknak is van lelke?

Ha intelligenciához kötött, akkor lehet, h egy csimpánznak van lelke és egy értelmi fogyatékos embernek nincs?

És ha az okos csimpánznak van akkor a butának nincs?

Vagy ha a buta csimpánznak van akkor egy tyúknak is van lelke?

De ha egy tyúknak van lelke akkor egy teknősnek is kell legyen ......

2010. jan. 10. 21:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!