Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ha halálunk után a lelkünk...

Ha halálunk után a lelkünk tovább él, akkor mi lesz a többi élőlény lelkével?

Figyelt kérdés

Ha az embereknek van szellemük, akkor az elhunyt kis kedvenceinknek, vagy akár egy lecsapott légynek, vagy szúnyognak, vagy növényeknek is van lelke haláluk után?

Ez most lehet hogy gyerekesen hangzik, de elgondolkodtató. Értelmes válaszokat várok tőletek! Köszönöm.

2009. nov. 14. 18:03
1 2
 1/16 anonim válasza:
81%
Ezen én is gondolkoztam, de szerintem... ha meghal valaki az kb olyan lehet mint amikor eszméletét elveszti. Azokat a sztorikat amiket a klinikai halálból visszatérők mesélnek, azok az agy szüleményei még mint pl az álom. Én régen hittem abban, hogy utána is élünk, de nem bírom elképzelni, hogy az összes ember lelke itt legyen a Földön, mert nem férne annyi el...
2009. nov. 14. 18:12
 2/16 anonim ***** válasza:
81%

Igen, valóban elgondolkodtató, és sokszor gondolkodtam is már ezen, de azt hiszem, ha van lélek, akkor csak az embereknek van, nem tudom elképzelni, hogy mondjuk a fa lelke ott lebegjen a kályha felett!

Az embernek viszont kell, hogy legyen lelke, nem csak azért, mert már annyi filmet láttunk, ami ezzel a témával foglalkozik, hanem, mert úgy gondolom, hogy az a jó bennünk!

A testünk csak fizikai valóság, de azt sem értem, hogy ha a lélek nem függ össze a testtel, akkor hogy van az, hogy

akkorra leszünk bölcsebbek, okosabbak, mire a testünk fáradni kezd (öregszik).

Mások biztosan tudnak sokkal okosabbakat mondani, én csak a szerény véleményemet raktam itt eléd.

2009. nov. 14. 18:24
 3/16 anonim ***** válasza:
47%

Ez nem tudományos kérdés, így tudományos választ ne is várj. A hitben nem kell rációnak lennie, és tök szubjektív. Tehát szerintem:

Ha feltesszük, hogy a lélek, mint olyan létezik, akkor:

az ember biológiai szempontból egy állat. Ennek alapján logikus, hogyha neki van lelke, akkor más állatnak is, feltéve, hogy a lélék nem kapcsolódik olyasvalamihez, amivel csak az ember rendelkezik. Ekkor viszont a lélek nem olyan különleges, csak az ember egy újabb spéci tulajdonsága. Pl ha a lélek a nagy intelligenciához kapcsolódik, akkor az csak az intelligencia egy kisérő jelensége.

Részemről egyébként úgy hiszem, hogy a lélek egy újabb elkeseredett kisérlete az embereknek arra, hogy a halált "elkerüljék", értelmet keressenek neki, és vígasztalják magukat.

2009. nov. 14. 18:43
 4/16 anonim ***** válasza:
55%

Ezért hiszem én azt hogy van lélekvándorlás, mert:

1, Az embereknek és állatoknak biztosan van lelkük.

2, Szerintem is túl sokan lennénk.

3, Hiszek abba, hogy ha valaki nagyon gonosz ember, akkor azt "megbüntetik" és csótány lesz belőle.

Én ebben hiszek. De persze kitudja mi a helyzet, azt viszont el sem tudom képzelni, hogy a cicám - akinek a teste nem rég halt meg - lelke is meghaljon.

2009. nov. 14. 18:46
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
vallása válogatja. van ahol igen, van ahol csak az embernek van.
2009. nov. 14. 18:53
 6/16 anonim ***** válasza:
55%

A legkézzelfoghatóbb válasz erre szerintem az hogy minden csak energia, a lélek is.

És gyakorlatilag szinte minden ami csak létezik az energia különböző megjelenési formája.

A halál után a test lebomlik, energiát ad a környezetnek.

Nyilván a lélekkel is ha van egyáltalán iylen ez történik, bár szerintem oylan mint lélek nincs, csak tudat

Az pedig a többmilliárd idegsejt közti elektrokémiai folyamatok sokasága ergó szintén csak energia..

2009. nov. 14. 19:02
 7/16 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:
50%

Először is eloszlatnék két tévhitet:

1."...de nem bírom elképzelni, hogy az összes ember lelke itt legyen a Földön, mert nem férne annyi el"

A lelkek túlnyomó többsége hazamegy, nem bolyong itt, nem itt zaklat valakit, hanem a szellemviágban teszi a dolgát.

2. Az emberi lelkek SOHA nem keverednek állati lelkekkel, nem lehetünk büntiből sem állatok, ez állati marhaság lenne.

A kérdésről:

Az állatoknak is van lelkük, de egyszerűbb típusúak, pl. nem döntenek, választanak etikai alapon, valahogy harmónikusabbak de azért mi mégis fejlettebbek vagyunk ill. lehetnénk.

A kimondatlan LÉNYEG:

Igen, a "túlvilágon" találkozhatsz a kedvenc állataiddal, ez meg van engedve, de alapvetően az állatok lelke más szférában "él tovább". Az emberi lelkek egy kisebbsége igényli egy ideig, hogy a kedvenc kutyus/cicus/ló stb. együtt éljen vele egy megszokottnak tűnő (persze virtuális)környezetben. És mivel a Teremtő megértő és könyörületes...

Amit írtam az így van, és nem vagyok fanatikus, nem vagyok gyógyszer, kábszer hatása alatt, "csak vagyok".

2009. nov. 14. 19:18
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Tök jó kérdés. De egy ember sem tud rá biztos választ adni, tényt felmutatni, itt csak azt lehet eldönteni, h te melyikben hiszel.

Nekem egyszer általános iskolában a hittan tanárnő azt mondta-aki egyébként egyik kedvenc tanárnőm volt-, h az állatoknak nincs lelkük, mert az csak az embernek lehet.

Én ezzel már akkor sem értettem egyet, és most sem.

Én amikor ezen gondolkozom, akkor szembe jut, h lehet h a lelkünk nem is itt marad a Földön, hanem valahova máshová kerül. Mi csak ezt a világot ismerjük, de ez önmagában nem zárja ki, h csak ez lenne az egyetlen hely. -ha tovább él.-

2009. nov. 14. 19:24
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Én abban hiszek, hogy minden lénynek van lelke, amit anyagtalan tudatnak gondolok. A lélek mindig újra testet ölt, és a testben töltött életben fejlődik. Ezáltal mindig fejlettebb és fejlettebb formában jelenik meg, így esetleg állat, majd ember lehet, és mint ember is sokszor jön vissz, mindig jobbá és jobbá fejlődik. a fejlődés azt jelenti, hogy az isteni tökéletesség irányába halad. Majd eléri az isteni minőséget, és így Istennel egyesül.
2009. nov. 14. 23:12
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

"Amit írtam az így van, és nem vagyok fanatikus, nem vagyok gyógyszer, kábszer hatása alatt, "csak vagyok"."

Na ettől van hányingerem, ha hívő emberek nem tudnak észérvekkel előhozakodni, csak szimplán megmondják a tutit, hogy "az így van". Mégis honnan tudod, okostojás??

Amúgy szerintem az az alapvető probléma hogy mindenki fejében máshogy szerepel az a szó, hogy lélek. Pedig szerintem a lélek a tudatunk, ami agysejtekből áll, és amit formál az idő, a környezet, a tanulás. Nem valami füstfelhő, vagy energia, ami száll másik dimenzióban szférákban, egész egyszerűen amik, akik vagyunk, az a két fülünk között helyezkedik el, és halálunk után MEGSZŰNIK nincs többé, mintha soha nem is lett volna. Ezt nehéz egyes embereknek elfogadni, na ekkor keletkeznek ilyen vicces mesék...

2009. nov. 15. 10:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!