Ki hisz Thor-ban és abban, hogy halálunk után a Valhallába jutunk?
Én nem hiszek benne, de sokkal érdekesebb mitológia, mint a zsidó-keresztény.
Ha választhatnék magamnak másvilágot az eddigi vallásokéból, én azt választanám.
"A kezdeti semmiben, amikor a világ még csak egy hatalmas szakadékból állt (Ginnungagap,az ásítás), alakult ki a jég és köd (Niflheim), valamint a tűz (Muspell) országa. Niflheimben keletkezett Ymir, az óriás, valamint Audumbla, a hatalmas tehén. Ymir alvás közben izzadni kezdett és hónaljából egy nő és egy férfi bújt elő, akik később gonosz óriásokat nemzettek" Tehát ebben hisztek? Gratulálok hozzá! De most komolyan? Kiizzadta a hóna alól a nőt és a férfit, akik gonosz óriásokat nemzettek?
Nem tagadom a történetek, ez a hitvilág közvetít értékes dolgokat, használható elveket, de nem igazán lehet az egészet komolyan venni, ez látható a fentebbi idézetből is.
Nem nagyon szoktam válaszokra reagálni, de most megteszem.
A zsidó keresztény mitológia sem különb, mint a skandináv, viszont sokkal izgalmasabb. Ha figyelmesen elolvasod a válaszokat senki nem mondta: "IGEN! ÉN EBBEN HISZEK!"
Én is csak megjegyeztem, hogy Eiherjarként várni a Ragnarököt sokkal érdekesebben hangzik, mint bárgyú boldogságban létezni ítéletnapig.
Logikusan szemlélve minden egyes teremtéstörténet hihetetlen baromság. Tökmindegy hogy az ember a föld porának, sárnak, vagy valaki izzadtságmirigyeinek terméke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!