Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki hisz Thor-ban és abban,...

Ki hisz Thor-ban és abban, hogy halálunk után a Valhallába jutunk?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 5. 14:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Én már voltam a Valhallában! Regensburg mellett van!
2011. ápr. 5. 15:09
 2/11 anonim ***** válasza:
80%

Én nem hiszek benne, de sokkal érdekesebb mitológia, mint a zsidó-keresztény.

Ha választhatnék magamnak másvilágot az eddigi vallásokéból, én azt választanám.

2011. ápr. 5. 20:09
 3/11 anonim ***** válasza:
52%

"A kezdeti semmiben, amikor a világ még csak egy hatalmas szakadékból állt (Ginnungagap,az ásítás), alakult ki a jég és köd (Niflheim), valamint a tűz (Muspell) országa. Niflheimben keletkezett Ymir, az óriás, valamint Audumbla, a hatalmas tehén. Ymir alvás közben izzadni kezdett és hónaljából egy nő és egy férfi bújt elő, akik később gonosz óriásokat nemzettek" Tehát ebben hisztek? Gratulálok hozzá! De most komolyan? Kiizzadta a hóna alól a nőt és a férfit, akik gonosz óriásokat nemzettek?

Nem tagadom a történetek, ez a hitvilág közvetít értékes dolgokat, használható elveket, de nem igazán lehet az egészet komolyan venni, ez látható a fentebbi idézetből is.

2011. ápr. 5. 22:44
 4/11 anonim ***** válasza:
75%
Miért? Az jobb, hogy egy bordából lett a nő?
2011. ápr. 6. 19:07
 5/11 anonim ***** válasza:
25%
Na te most elkövettél egy irgalmatlan nagy hibát. Ahelyett, hogy a kérdésemre válaszoltál volna elkezdesz a kereszténységen fogást keresni. Ebből is látszik, hogy nem tudtok válaszolni a felvetésemre, ergo nekem van igazam.
2011. ápr. 7. 14:40
 6/11 anonim ***** válasza:
66%

Nem nagyon szoktam válaszokra reagálni, de most megteszem.

A zsidó keresztény mitológia sem különb, mint a skandináv, viszont sokkal izgalmasabb. Ha figyelmesen elolvasod a válaszokat senki nem mondta: "IGEN! ÉN EBBEN HISZEK!"

Én is csak megjegyeztem, hogy Eiherjarként várni a Ragnarököt sokkal érdekesebben hangzik, mint bárgyú boldogságban létezni ítéletnapig.

Logikusan szemlélve minden egyes teremtéstörténet hihetetlen baromság. Tökmindegy hogy az ember a föld porának, sárnak, vagy valaki izzadtságmirigyeinek terméke.

2011. ápr. 7. 16:01
 7/11 valakiakitnemismersz ***** válasza:
66%
Nem csak Thor-ban kel hinni hanem az ász istenekben.Igen hiszem ez lesz és együtt harcolunk majd :) Lai,Lai,Hei!
2011. máj. 30. 21:54
 8/11 valakiakitnemismersz ***** válasza:
De azt tudni kell hogy az ász istenek meghaltak a csatában az összes mert Loki az óriások pártjára állt Odint Fenrir a farkas ölte meg akit loki teremtett.
2011. máj. 30. 22:04
 9/11 anonim ***** válasza:
Nem haltak meg, mert még nem jött el a Ragnarök. Ez jóslat.
2011. máj. 31. 10:10
 10/11 valakiakitnemismersz ***** válasza:
Hát de azután már csak a gyermekeik maradnak nem?Meg a Vánok?.Ha beteljesül.
2011. máj. 31. 15:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!