Ha halálunk után a lelkünk tovább él, akkor mi lesz a többi élőlény lelkével?
Ha az embereknek van szellemük, akkor az elhunyt kis kedvenceinknek, vagy akár egy lecsapott légynek, vagy szúnyognak, vagy növényeknek is van lelke haláluk után?
Ez most lehet hogy gyerekesen hangzik, de elgondolkodtató. Értelmes válaszokat várok tőletek! Köszönöm.
Az "okostojás" vagyok "aki megmondja a tutit".
Nem hiszem, hogy 30 év kutatómunkát itt kellene/lehetne összefoglalni. A teljesen szkeptikusokkal meg elvből nem vitázom, mert ha az ordító kérdőjeleket sem veszik észre (mármint hogy VANNAK materiálisan megmagyarázhatatlan jelenségek) nos akkor ennek komoly oka van.
Ne haragudj, de 30 év kutatómunkával hogy sikerült kiderítened, hogy "A lelkek túlnyomó többsége hazamegy, nem bolyong itt, nem itt zaklat valakit, hanem a szellemviágban teszi a dolgát"? Gondolom több lelket meginterjúvoltál, akik véletlenül mégis itt ragadtak, és elmesélték mit csinálnak a többiek.
Gondolom azt a tényt is alapos kísérletek, és bizonyítások előzték meg, hogy " Az emberi lelkek SOHA nem keverednek állati lelkekkel, nem lehetünk büntiből sem állatok, ez állati marhaság lenne." Főleg, ez az "állati marhaság lenne" tetszik. :)
"Igen, a "túlvilágon" találkozhatsz a kedvenc állataiddal, ez meg van engedve, de alapvetően az állatok lelke más szférában "él tovább". Az emberi lelkek egy kisebbsége igényli egy ideig, hogy a kedvenc kutyus/cicus/ló stb. együtt éljen vele egy megszokottnak tűnő (persze virtuális)környezetben."
Ez a "meg van engedve", feltételezem Isten és/vagy a lelkek akikkel beszélték mondták miféle rend uralodik a "túlvilágban".
30 év kutatómunkával ezt sikerült összehoznod? Inkább töltötted volna valami hasznosabbal az időt...
Kedves "Okostojás", "aki megmondja a tutit"! :)
Minden tiszteletem a 30 éves kutatómunkádnak! De Te szintén lefikáztad a néhány száz éve nyíladozó (igazi)tudományt, azzal a kijelentéseddel, hogy "amit írtam az így van". Tehát az összes bizonyított dolog az esetleg hülyeség, mert a hit másképp magyarázza.
Nekem - mint szkeptikusnak - szintén volna jópár "ordító kérdőjelem" a hozzászólásoddal kapcsolatban (pl.: "A lelkek túlnyomó többsége hazamegy, nem bolyong itt, nem itt zaklat valakit, hanem a szellemviágban teszi a dolgát": 1. Miért csak a túlnyomó többsége? 2. Mi az, hogy hazamegy? Hovááá??? 3. Milyen lélek kit és miért zaklat? 4. A szellemvilágban milyen dolgokat tesznek? Mi a feleadatuk?) - tovább nem is folytatom, mert Te elvből nem vitatkozol szkeptikusokkal. Pedig jó lenne! Mert bizonyítékokat(!!!) várnék, nem csak annyit, hogy "Isten útjai kifürkészhetetlenek...".
"VANNAK materiálisan megmagyarázhatatlan jelenségek" - természetesen vannak!!! Egyelőre megmagyarázhatatlan. Hamarabb meg fogod kapni bármire a tudományosan bizonyított választ, mint amit Te az állításaidból bármit is igazolni tudnál.
Kedves Kérdező! Bocsi az OFF-ért, de muszáj volt lereagálnom az "Okostojás" válaszát!
A lélek, mint olyan egy megfoghatatlan fogalom (remélem a kérdésed eleve nem provokatív). Én a lélek fogalmát értelem fogalommal tudom azonosítani. Tehát lélek=értelem. Ha meghalunk (pontosabban még az életünk során!!!), az értelmünk, gondolatvilágunk továbbadódik. Ha úgy tetszik "tovább él" másokban. Leegyszerűsítve például, ha tanulsz, akkor valaki másnak a gondolatát, értelmét (khmmm... lelkét) teszed a magadévá, így él Benned tovább. Vagy bármit, amit akár a szüleidtől, ill. környezetedből megtanulsz.
Tehát az a bizonyos "21 gramm" alatt én CSAK az értelmet értem, ami továbbadódhat! Számomra más értelemben nem létezik, tehát a halálunk után (sajnos) vége mindennek!
Köszi mindenkinek a választ, mindenkit hasznosra értékeltem!
Nem akartam ebből vitát nyitni, minden elgondolás érdekes volt! Köszi,szép napot nektek!
Te meg mutasd meg nekem a Windows-t, ami a gépeden van! De komolyan, most rögtön kapcsold ki, szedd szét, és MUTASD MEG hogy hol van a Windows! Mi az a windows? Talán nem is létezik?
Na...?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!