Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Van tudomásunk olyan római...

Van tudomásunk olyan római eredetű családról, amely a Római Birodalom bukása után is jelentős maradt? És ha igen, kik voltak ők?

Figyelt kérdés
Elsősorban itáliai családokra gondolok, de ha Itálián kívül is voltak ilyenek, akkor azt is jó ha írjátok.
2009. dec. 30. 16:03
 1/7 anonim ***** válasza:
nekem nincs tudomásom.
2009. dec. 30. 16:52
 2/7 A kérdező kommentje:

Ha jól tudom a Colonnák azok. Bár javítsatok ki, ha tévedek!

Sőt, ők még ma is élnek.

2009. dec. 30. 17:38
 3/7 anonim ***** válasza:
Én nem tudom pontosan, viszont 1-2 német-római nemes római ősökig is visszavitte a családfáját. Aztán hogy ennek mennyi valóságalapja volt....? De szerintem az ilyen családokat inkább a peremterületeken kell keresni, mint az egykori Germania v Britannia, ugye Itáliában nagyon nehéz volt egy ideig boldogulni hogy finoman fogalmazzam a népvándorlást...
2009. dec. 30. 21:24
 4/7 A kérdező kommentje:

Hát, szerintem inkább, mint a peremterületeken.

Britanniában pl. szerintem sokkal hamarabb kiirthatták őket a kelták, mint Itáliában, a birodalom törzsterületén.

2009. dec. 30. 22:13
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem biztos, a provinciákat kormányzó patrícius családokból is váltak feudális földbirtokosok, legalábbis mi törin még így tanultuk.
2009. dec. 30. 22:23
 6/7 anonim ***** válasza:

Így van,a hogy az utolsó mondja, sokszor belőlük lettek az új feudális urak.

Itáliában sokkal jobban fenyegette őket a kiirtás, ugyanis pont a peremvidékek népei rabolták ki Itáliát.

2009. dec. 31. 00:29
 7/7 A kérdező kommentje:

Értem.

És konkrét családokat nem tudtok mondani?

2009. dec. 31. 11:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!