Az ókori görög városállamokban vagy a Római Birodalomban éltek szabad (tehát nem rabszolga) négerek?
Hogyan viszonyultak ekkortájt a feketékhez?
Hiteles források és/vagy tanulmányok érdekelnek!
A római városokban éltek felszabadított rabszolgák, nyilván négerek is. Ez biztos.
Az, hogy miként viszonyultak hozzájuk más tészta.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Sokkal okosabb azonban nem lettem. Hiányolom a konkrét forrásokat.
"A római városokban éltek felszabadított rabszolgák, nyilván négerek is. Ez biztos."
Mitől biztos?
"több görög irodalmi mű említi őket"
Melyek ezek a művek?
Azoknak az forrásoknak, ókori irodalmi műveknek, történészek által írt tanulmányoknak a címei érdekelnének, amelyekben szó van (akár érintőlegesen is) róluk.
"A római városokban éltek felszabadított rabszolgák, nyilván négerek is. Ez biztos."
Miután a Római Birodalom meghódította É-Afrikát 100%, hogy négereket is szereztek rabszolgának nagy számban.
És ha áttanulmányozod a római jogot akkor rengeteg kiskaput találsz a rabszolgáknak, hogy miként tudták megváltani a szabadságukat. Pl.: pénzzel, gladiátorként, ura szabad akaratából, stb. Nem valószínű, hogy ezt feketék ne tudták volna megtenni ha megvolt a lehetőségük.
Mivel az ellenkezőjét nem említik sehol, nem valószínű hogy bármiben "extrának" számított volna egy-egy néger.
Észak-Afrikában viszont szerintem akkor sem éltek fekete bőrűek.
Élni lehet, hogy nem éltek, de rabszolgaként jelen voltak.
Csak, hogy egy igen életszerű példával éljek: Egyiptomban. Sőt, Egyiptomnak egy időben voltak Núbiai (ezt nem biztos?) fáraói, mikor leverték az egyiptomiakat. A núbiaiak pedig feketék voltak.
KONKRÉT források és/vagy tanulmányok érdekelnek!!!
Kérem, azok írjanak, akik ismernek ilyeneket.
A "szerintem", "állítólag", valószínűleg" és az ezekhez hasonló kommentekkel nem tudok mit kezdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!