Arra az egyszerűnek (ámde korántsem az) tűnő kérdésre, hogy hisz-e valaki Istenben vagy sem miért csak az igen vagy nem válasz adható?
Szerintem inkább úgy kellene kérdezni, hogy "adja meg, hány százalékban hisz Ön bármely vallás szerinti Isten vagy Istenek létezésében?"
Erre még a woodoo követői is kielégítő választ adhatnának. :-D
Pedro
Eszembejutott egy jobb példa: feldobok egy pénzérmét.
Hiszel-e abban, hogy fej lesz?
"Hiszel-e abban, hogy fej lesz?"
Nem. Élére fog esni. :-DDD
Pedro
Pedro, ez az agnosztikusok elleni érv akar lenni? Az agnosztikus azt mondja hogy nem lehet tudni hogy mi lesz, és nem igazán érdemes spekulálni ezen, nem azt, hogy egyik lehetőség sem lehetéges.
Btw 51%nál is ez lenne a helyzet. nem hiszem hogy 51%ra bárki a tűzbe tenné a kezét (tehát finoman szólva nagyon kis "hit" lenne a fejben, márha ezt lehet hitnek nevezni), de nyilván 51% fej esetén logikusabb inkább a fejre számítani. Kár hogy Isten létezésével kapcsolatban nem tudunk kísérleteket végezni, nem tudunk becslést adni az esélyekre, mert fogalmunk sincs az össes lehetséges esetről és az ezek közül a kezdvező esetek számáról, meg az eloszlásokról sem
#15:
Egen. Egyébként az adott témában az általános hozzáállás valóban főként kétféle.
Ha megmaradok a hasonlatnál, valahogy így.
1. Igen. Hiszek benne, hogy csak fej lehet. Mert olvastam a fejreesés szent könyvét, sőt, ismerek sok embert, aki már látta, hogy fejre esik, meg képtelen is vagyok elképzelni, hogy eshet írásra. Mert az egész világunk azt bizonyítja, hogy csakis fejre eshet.
2. Nem. Semmiféle bizonyítékunk nincs rá, hogy eshet fejre is. Minden tény csak azt igazolja, hogy csakis írásra eshet. Mert az egész világunk azt bizonyítja, hogy csakis írásra eshet.
Erre jössz te, és azt mondod: a jó franc tudja, eshet erre is, arra is, majd meglátjuk dobás után.
Botrányos. :)
"Pedro, ez az agnosztikusok elleni érv akar lenni? "
Dehogyis! Csak szót emeltem az ördög ügyvédjeként... :D
(Magyarul csak poénkodtam, nem kell engem mindig halálosan komolyan venni!)
Pedro
"...a fejreesés szent könyvét..."
Na ezt a beszólást azért jegyzem! :-DDDDDDDD
Pedro
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!