Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Arra az egyszerűnek (ámde...

Arra az egyszerűnek (ámde korántsem az) tűnő kérdésre, hogy hisz-e valaki Istenben vagy sem miért csak az igen vagy nem válasz adható?

Figyelt kérdés
Kérőívekben sokszor látok ilyet. Nekem viszont mindig teljesen ambivalens érzéseim vannak és azt hittem, hogy ezzel az emberek többsége így van.
2014. márc. 14. 01:15
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Egy fizikus mindig úgy válaszol, hogy "attól függ". :)

Mit jelent a hit, mit jelent az Isten. A pogányok hittek Istenben? Voltak saját isteneik és abban/azokba hittek, de azért a mainstream vallás mégis istentelennek hívta őket. Akkor ők vajon "Hittek Istenben", vagy sem?

2014. márc. 14. 21:13
 22/23 A kérdező kommentje:
Már csak azért sem tartozom semelyik valláshoz, mert ugyan engedékeny vagyok, de utálok az lenni. A legfontosabb lenni, hogy szabad döntéseket tudjunk hozni. A vallás pont ebben fosztana meg, mivel engedelmességre nevel. Nem baj, ha gyökeresen ellenkezik a véleményünk, mégis nehogy ellent merjünk mondani. Olvasni könyveket, szókimondóbb dolgokat egyáltalán nem szabad, mivel az már Istennek nem tetsző.
2014. márc. 15. 14:13
 23/23 anonim ***** válasza:
Az nem lehet szabad döntés, hogy valaki engedelmeskedik?
2014. márc. 15. 15:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!