Mi a megoldás erre az egyszerűnek tűnő kérdésre? (olvassátok el PLS)
Három barát elment a Hotelba.
A Recepciósnak 30 Eurót kellett fizetni (fejenként 10-et mindháromnak).
Idővel a recepciósnak eszébe jut,hogy csak 25 Euró lenne hármuknak a szoba.
Mivel nem tudná pontosan elosztani 3 személy között az 5 Eurót,ezért úgy dönt,hogy 1 Eurót ad mindhárom személynek vissza ,ő pedig eltesz 2 Eurót.
Ha ezt sikerült nyomon követni,akkor tudjátok,hogy mindhárom személynek 9 Eurójába került a Hotel,amit ha beszorzunk hárommal,akkor 27 Eurót kapunk, a Recepciós pedig eltett 2 Eurót.
HOL VAN AZ 1 EURÓ?
De csak 2 Eurót tett el a recepciós nem 3-at.
Sry ezt akkor sem értem,lehet csak én vagyok a hülye,de akkorsem értem..
a három barát fizetett összesen 3*9=27 eurót.
Ebből 25 ment a szobára, 2 pedig a portás borravalójára.
tehát a hiba ott van, hogy ő még hozzáadja a portásnál lévő 2 eurót a 27hez, így 29euró jön ki, pedig azt a 2 eurót is a 27euróból fizették, tehát azt már számoltuk (hiszen 25 volt a szoba ára, 2 a borravaló).
A 16:36-os nagyon jól leírta, de én is csak akkor értettem meg mit írt, amikor már saját magammal megértettem a feladatot. Úgyhogy elmagyarázom én is, hátha így könnyebb lesz megérteni:
3*9= 27 > ez a hotelszoba ára (25 euró) + ami a portásnál maradt (2 euró) }27 euró
27+3= 30 > hotelszoba(25)és portás(2)}27 + a 3 euró amit visszakaptak
27 eurót fizetek be a szobára, de a recepciós által eltett 2 euró is ebben a részben van benne. Semmi értelme nincsa kettőt összeadni, csak az, hogy az eredmény hasonlít a feladatban szereplő másik számra és össze tudja zavarni az embereket.
27 Eurót fizettek be, ebből 25 ment a szobára és ebből a befizetésből 2 maradt a recepciósnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!