Ti nem érzitek igazságtalannak, hogy egyesek gazdagabbak míg mások szegényebbek?

Nem. Egyesek többet tudnak, mások kevesebbet.
És ennek semmi köze azokhoz a gazdagokhoz, akik lopták a vagyonukat. Az nem ide tartozik, hanem rendőrség bűnügyi osztályára.

Amit te szeretnél, az nyílván a kommunizmus. A baj csak az, hogy azzal már próbákoztak a történelem során és ugyebár nem működött.
Szóval én mindenben egyetértek az első válaszolóval.

Az élet nem igazságos.
Vannak gazdagok és kevésbé gazdagok, szépek és kevésbé, okosok és kevésbé, egészségesek és kevésbé. Ez van.

„A kapitalizmusnak az a sajátos hibája, hogy egyenlőtlenül részesít a javakban. A szocializmusnak az a sajátos erénye, hogy egyenlően részesít a nyomorban.”
-W. Churchill.

Nem
A gazdagabbak megdolgoznak érte amilyük van,a pénz az értékteremtés mértéke alapján oszlik el az emberek között
Legalábbis így kéne legyen..
Persze sok kivétel van...

Szerintem a szegények igazságtalannak érzik, a gazdagok pedig igazságosnak. Vajon miért? :D
Az élet nem, csak a filmek és mesék szólnak az igazság(osság)ról...

Felszínes és kizárólagos megközelítéssel könnyen jutunk az igazságtalansághoz. Csakhogy ez az igazságtalanság inkább irigység. Talán meg kéne vizsgálni sok konkrét esetet, mitől lett gazdag a gazdag, és szegény a szegény. Ezt is két vonulaton lehet vizsgálni. Nagy történelmi vonulatokon és kisebb csoportok példáin. Az eredmény - ha a csoport nem túl kicsi - meglehetősen hasonló.
A baj akkor következik be, ha egyesek a gazdagságukat diszkriminációra használják fel. Innentől már igazságtalanság.
Ha valaki hajlandó végiggondolni azonos helyzetből induló emberek mitől lesznek gazdagok és szegények, akkor megsejtheti a lényeget. Ha nem hajlandó erre, akkor sajnos marad a siránkozás: túl sok a gazdag, és ez milyen igazságtalanság.
És itt erősen hangsúlyozni kell, hogy van a gazdagoknak egy olyan csoportja - mostanában nálunk növekvő számban - amelyekre az előbbi eszmefuttatás nyomokban sem igaz. Ők közönségesen összelopták, összecsalták, összerabolták gazdagságukat. Válasszuk szét a valódi magvakat az ocsútól! Különben téves következtetésekre jutunk.

De ! És tudod mi a mégigazságtalanabb ? ! Pont ma láttam a Napló című műsort és azt hittem beverem a képernyőt : az az osztrák milliomos csaj azt hiszi hogy ővé a világ... A bíróságon végzettek után szabadon távozhatott, levették róla a bilincset, elment. A tágyalás közben a halott fél hozzátartozói sírtak, annak a cafkának a szülei meg mosolyogtak ?! Hát a k***a any*át az ilyennek és az össze hasonlónak !!!!!
Na látod, ez igazságtalanság !!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!