Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Mi a véleményetek a finnugor-...

Mi a véleményetek a finnugor- magyar rokonságról?

Figyelt kérdés
szerintem se genetikailag se kulturálisan nincs semmi közünk hozzájuk, azért van néhány közös/hasonló szavunk mert ezt akkor alakítottuk ki amikor a régnúltban "találkoztunk". és mi a véleményetek a szkíta elméletről? a japánról? a sumérról?

2013. okt. 3. 16:54
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
80%

4-es!

A pökhendiséged, arroganciád a liberálisokra jellemző félműveltséget tükröz. Szerintük ugyanis egyedül és kizárólag a liberalizmus magasabb rendű világnézet, s aki ezzel nem ért egyet, azzal majd "jól megértetjük, ha nem, akkor beleverjük a fejébe neki". :)

2013. okt. 7. 16:49
 12/14 anonim ***** válasza:
5%

"2. nincs és nem volt finnugor nyelv "

[link]

"A finnek meg már régen bebizonyították, hogy genetikailag sincs közünk egymáshoz. "

Viszont nyelvi van. Ezt a finnek oktatják is:

[link]

2013. okt. 7. 18:23
 13/14 anonim ***** válasza:
5%

Kedves Kérdező!

Senki nem állítja, hogy genetikailag rokonok lennénk a finnekkel. A nyelvek rokonsága nem egyenlő a nyelvek rokonságával.

2013. okt. 10. 23:18
 14/14 anonim válasza:
29%

Ha valakikkel rokonok vagyunk, szerintem azok a finnek.

1. Nyelvi rokonság van, ez tény.

2. Hogy genetikailag nincs közünk egymáshoz, valószinű azért van, mert ők a svédekkel, oroszokkal keveredtek, mi meg a környező nemzetekkel.

3 A turánó-cigó elmélet hívői szerint a törökökkel, kazahokkal, jakut, kirgiz stb-vel vagyunk rokonok. Kérdem én, velük mi a fa.sz a közös? Genetika 0, nyelv is 0 (egyedül hogy ők is aglitunáló nyelvet beszélnek). De hát szerintük a japánokkal, koreaiakkal is rokonok vagyunk...kész röhej :D. Ha genetikát nézzük, nekem ne mondja senki, h a török közelebbi rokon, mint a finn vagy az észt.

2013. nov. 12. 15:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!