Hol volt a tatárjárás előtti Buda? Hol tart a kutatásban a hivatalos- és az amatőr tudomány?
Köszönöm a válaszodat.
Igen, eddig én is így tudtam, de most az amatőrök meg azzal jönnek, hogy Pilisben?
Milyen régészeti leletek alapján mondják, hogy a mai Budától délre helyezkedett el? Publikálták-e azokat a kutatásokat, és a igen, hol?
Mert azt én is tudom, hogy az amatőrök csak az újonnan pilisi romok alapján spekulálgatnak.
Vándorváros? Meg tudnád mutatni a forrást, amiben erre hivatkoznak? Mert én egy "Pilisösszefogás" nevű honlap ezotéria rovatában találtam egy régebbi beszámolót pár régészeti feltárásról a térségben, és bár nem olvastam tüzetesen végig, inkább csak arról beszél, hogy azok a helyek, amiket a leírások alapján "Budának" gondoltunk, talán nem is pont arról a városról beszélnek, egyesek akár Pilist is jelenthetik.
Mert nekem is meggyőződésem, hogy Buda az mindig is a helyén volt, nem igazán mászott arrébb.
Öhmm.. hol nem? Keress rá a google-ban arra hogy Ősbuda, vagy Sicambria, és kiad egy csomó ökörséget.
Az 1241 előtti Budán végzett régészeti ásatásokról tudsz valamilyen forrást ajánlani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!