Mit lehet a szánalmas szó alatt érteni? Azt, hogy valaki lenézni való, vagy sajnálni való?
Irodalomra kell egy fogalmazást írnom azzal a címmel, hogy "Szánalmas-e a kisemberek élete?"
Az orosz realizmusról tanultunk mostanában, azon belül a Köpönyeg, A Csinovnyik halála és az Ivan Iljics halála című műveket tanultuk. Ezeknek kapcsán adta fel ezt a fogalmazást a tanárnőm.
Ezekben a szereplőket nem becsülték meg a ranglétrán náluk feljebb álló emberek és lenézték őket, szóval a szánalmas szót erre is lehet érteni. Viszont ahogy olvastam ezeket a történeteket, sajnáltam is őket. Úgyhogy most nem egészen értem, hogy mit is jelent ez a szó, így nem tudom hogy írjam meg a fogalmazást.
Köszi a visszajelzést, és gratulálok az eredményedhez. :)
És bár nem fogadtunk (sajnos), de ezek után az a minimum, hogy a 61 %-os válaszoló jön nekem egy kólával vagy egy kávéval. Na, jó, egy csokor virág is megfelel. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!