Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Mi a magyar nyelv 'másik'...

Mi a magyar nyelv 'másik' népneve?

Figyelt kérdés

Az ugor nyelvcsaládba tartozó nyelveknek kettős népnyelvük van, pl:

vogulok - manysik

osztjákok - chantik

magyarok - ???????

Mi a magyarok másik népnyelve?

2009. szept. 9. 18:46
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
41%

A magyarnak semmi köze az ugor nyelvcsaládhoz. Olvass utána.

17/L

2009. szept. 9. 21:53
 2/20 anonim ***** válasza:
86%

Már hogy ne lenne, finnUGOR nyelv vagyunk a tudomány jelenlegi állása szerint, és ők a legközelebbi nyelvrokonaink.

Egyébként a "manysi" és "hanti" elnevezés saját nyelvükön van, olyan, mint a magyarnak a "magyar". A vogul és az osztják orosz elnevezésük ezeknek a népeknek és nyelvüknek.

Tehát a vogul olyan a manysiknak, vagy az osztják a hantiknak, mint nekünk magyaroknak az ungarisch vagy a Hungarian. Egy másik nyelven van, nem a sajátjukon.

2009. szept. 9. 23:10
 3/20 anonim ***** válasza:
95%
jah igen, a "magyar" oroszul "vengr".
2009. szept. 9. 23:13
 4/20 A kérdező kommentje:
köszi:D
2009. szept. 10. 06:42
 5/20 anonim ***** válasza:
74%

Hiába pontozzátok le az első válaszolót, neki van igaza. A finnugor nyelvekkel a nyelvrokonság minimális, 45 évig voltunk finnugor környezetben, sokkal több a türk eredetű szavunk.

És igen, van a magyaroknak másik népneve is: onogur, vagy hun.

2009. szept. 10. 11:47
 6/20 anonim válasza:
90%

Másoknak mi nem magyarok vagyunk, hanem a német, ungar, angol, hun. Nekünk a magyar az magyar.

Pl.: Finnország az nekünk Finnország, de a finneknek Soumi

2009. szept. 10. 12:25
 7/20 A kérdező kommentje:
én ma a vengr-et írtam le a dolgozatba, mindegy, mert nem olyan lényeges ez a dolog, így is írtam 2 és fél A4-es lapot. szerintem meg lesz az 5ös
2009. szept. 10. 15:05
 8/20 A kérdező kommentje:
21:53 és 23:13 között volt még egy válasz, az hova tűnt??? miért lett kitörölve? semmi olyan nem volt benne amiért ki kellett volna törölni
2009. szept. 10. 15:07
 9/20 anonim ***** válasza:
91%

Azt én írtam, csak valaki lepontozta...

Fenn a kérdés alatt van egy rubrika, amit ha kipipálsz, akkor láthatod (elvileg, én legalábbis látom). Ott, hogy "Szeretnéd a nem hasznosnak bizonyult válaszokat is látni?"

2009. szept. 10. 15:45
 10/20 anonim ***** válasza:
89%
Egyébként meg örülök, hogy segíthettem :)
2009. szept. 10. 15:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!