Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Egy férfi miért ül keresztbe...

Egy férfi miért ül keresztbe tett lábbal?

Figyelt kérdés
A nők tudjuk, miért teszik: ez a viselkedés tudat alatt a védekezés jele (védik a nemi szervüket), ezért ez az üléstípus jellegzetesen "nőies". De egy férfi miért teszi? Se nem kényelmes, se nem férfias. Mégis több embernél látok ilyet mostanában.
2012. nov. 11. 16:56
 1/10 anonim ***** válasza:
88%
Mert széttárt lábakkal ülni férfiasabb?
2012. nov. 11. 17:09
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

szerintem se férfias, de pl amikor az ember felrakja a lábát pl az asztalra az sem védekezés miatt van, egyszerűen jól esik a lábnak. Ha nincs asztal, de mittudomén, zsibbad a láb, akkor felrakhatja a lábszárát a térdre. De ha a gatya túl szűk, vagy úgy is zsibbad a láb, vagy nem elég hajlékony az ember, akkor marad ez a keresztbe tett láb. Csak vigyázni kell hogy a golyók ne legyenek útban... :)

én se szeretek így ülni, sztem is hülyén néz ki egy férfinál. de azért bevallom néha előfordul, ha nem figyelek :)

2012. nov. 11. 17:13
 3/10 A kérdező kommentje:

"Mert széttárt lábakkal ülni férfiasabb?"

Szerintem igen. De egyben elég suttyó dolog is, mármint hivatalos helyzetben. Én egyszerűen párhuzamos lábakkal szoktam ülni, csak úgy simán.

"szerintem se férfias, de pl amikor az ember felrakja a lábát pl az asztalra az sem védekezés miatt van, egyszerűen jól esik a lábnak."

Én nem mondom, hogy a férfiaknál a keresztbe tett láb a védekezés miatt lenne, csak azt, hogy a nőknél egy elzárkózást fejez ki, mint a karba tett kéz. Férfiaknál fogalmam sincs, miért van. Nekem pl. a golyók útban lennének, ezért tűnik kissé furának...

2012. nov. 11. 18:01
 4/10 anonim ***** válasza:
46%

Na, most kipróbáltam, hogy milyen úgy, de nekem kényelmetlen. A Janit meg a Bélát (így hívom őket! :D) még csak el tudom tessékelni az útból, de lecsúszik a lábam a másik combomról. Én mondjuk a bokánál keresztbe tett láb híve vagyok, arról mi a véleményed? :)

Szerintem mondjuk csak simán megszokás van a dolog mögött és engem nem igazán zavar a dolog, bár nekem is kicsit nőiesnek hat.

G.

2012. nov. 11. 19:11
 5/10 anonim ***** válasza:
65%
sexet akar
2012. nov. 11. 19:47
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem kényelmes, egyáltalán nem érzem összenyomva a heréimet. Hajlékony is vagyok, lehet ezért.
2012. nov. 11. 21:33
 7/10 Alaque ***** válasza:
84%

Nagy tévedés, hogy a nőknél a védekezés jele. Olykor éppen ellenkező jelentéssel bírhat: nyílt felhívás lehet "keringőre". Csak épp nem tudsz olvasni a női testbeszédből.

Egyébként pedig megszokás kérdése. Szerintem kényelmes, bár nagyon ritkán ülök így.

2012. nov. 12. 06:16
 8/10 A kérdező kommentje:

"Nagy tévedés, hogy a nőknél a védekezés jele. Olykor éppen ellenkező jelentéssel bírhat: nyílt felhívás lehet "keringőre". Csak épp nem tudsz olvasni a női testbeszédből. "

Vagy épp jobban tudok belőle olvasni, mint te. Három vonatkozó könyvet olvastam. Amiről te beszélsz, az nem az a fajta lábkeresztezés, amiről a kérdés szól, amikor a lábak kicsit ki vannak nyújtva, hanem az ún. "térdvillantás", amikor a lábak merőlegesek a földre és aminek a lényege a láb "mutogatása". De ez inkább harisnyában szokott megtörténni.

"A lábkeresztezés: A térdmutogató gesztusnál a nő egyik lábát a másik alá dugja és az érdekesnek vélt személy felé mutatja. Módfelett oldott gesztus és lehetőséget nyújt a combok röpke megvillantására."

2012. nov. 12. 08:38
 9/10 Alaque ***** válasza:
89%
Lényegtelen, mindkettőnknek igaza van. A kérdésre a válasz: mert bizonyára úgy kényelmes neki. Valaki miért szereti a fasírtot, valaki meg miért inkább rántott hús párti?
2012. nov. 12. 13:36
 10/10 A kérdező kommentje:
Nem tom, de én rántott hús-párti vagyok!!!
2012. nov. 12. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!