Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Mi a véleményetek a történelem...

Mi a véleményetek a történelemről? Milyen a tanárotok?

Figyelt kérdés
Nekünk nem tanít semmit, nekem meg fontos a töri, mert abból akkarok továbbtanulni.
2009. aug. 12. 22:03
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
73%
Rettegek a töritanáromtól.. az előző is ijesztő volt, de azzal legalább lehetett viccelődni. A mostani teljesen mást tanít, mint ami a könyvben van, dolgozatnál mást kérdez, mint ami igazán fontos lenne, és felelésnél mindig kiforgatja a szavaimat - ezért aztán sosem kapok jó jegyet. (Természetesen nem én vagyok az egyedüli az osztályomban, aki ennyire "szeretné" őt.) Engem nem köt le a töri, és bár kiskoromban paleontológus akartam lenni, erről letettem, emiatt a tantárgy miatt. Egyszerűen nem bírom megtanulni, ráadásul ha sokáig kell hallgatnom, ahogy a tanár monoton hangon darálja az anyagot, akkor képes vagyok elaludni. Egyik fülemen be, a másikon ki.. Pedig igyekszem, de egyszerűen nem megy. Sokszor már nem is érdekel, mert nem is biztos, hogy úgy történt valami, ahogy azt a tanár mondja, vagy a könyv írja.. a múltról szerintem csak sejtésünk lehet, semmit sem tudhatunk biztosra. Példa: mai napig tisztázatlan a magyarok története. Vagy: nem TUDJUK, hogy mitől pusztultak ki a dinoszauruszok. A tudósok is csak találgatnak, a sötétben tapogatóznak, és az ő feltételezésiket a szerencsétlen diáknak meg KELL tanulnia. Ha nem teszi, akkor megbukik. Szerintem ez nem túl igazságos.
2009. aug. 12. 23:08
 2/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

De legalább nektek magyarázot is valamit...

A mi tanárunk bejön, a hetessel felíratja a lecke címét a táblára, és nekünk jegyzetelnünk kell...

Nekem meg minden a töri körül forog, és így nagyon nem jó...

2009. aug. 13. 00:28
 3/13 anonim ***** válasza:
81%

Nekem a töri tudásom nagyon közel egyenlő a nullával. Eleve nem mondják el hogy honnan tudják amit tanítanak így kételkedésben hagyják a gyereket, de még rengeteg felesleges dolgot is kérnek számon, aminek haszna tényleg egyenlő a NULLÁVAL. Amikor a tanár beszélt zavarban voltam, 4 évig olyan volt mintha azt mondta volna géphangon: kot-kot-kot-kot...bla-bla-bla....

Egyedül a feudalizmus témakör amit vágok valamennyire, azt is azért mert haverom magyarázta(vizsgatétel miatt). Szóval lehet találgatni, a tananyag vagy a tanár tud jobban bezavarni a történelmünk ismeretének elsajátításába?

2009. aug. 13. 07:37
 4/13 anonim ***** válasza:
95%

AÉn nagyon szeretem, bár iszonyat szemét tanárom volt, de nem hagytam, hogy a tantárgyat megutáltassa velem, csak magát sikerült.

Hogy honnan tudják, amit tudnak? Ők is tanulták, nem?!Egyteme 5 év, fősuli 4 év.

De komolyra fordítva a szót: nagyon sok ember (kutató, történész) arra áldozza fel az életét, hogy bizonyos feltételezéseket bebizonyítson, ami a kiválóbbaknak sikerül is. Mivel már nagyon régről vannak írásos emlékek, több ezer évre visszamenőleg, a régi korokat ugyanúgy lehet kutatni, mint a későbbieket.

Ez kb olyan, hogy léteznek bolygók, Naprendszer, fekete lyuk, gravitáció. Nem saját tapasztalatod de mégis elhiszed.

2009. aug. 13. 07:45
 5/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Még esetleg arra lennék kíváncsi, hogy nálatok hogyan zajlik a történelemóra.

2009. aug. 13. 13:25
 6/13 anonim ***** válasza:
Első vagyok :) Szóval: bejön a tanár, megvárja a teljes csöndet, aztán kéri a jelentést. Ezután leülünk, ő állva marad, és ellenőrzi, hogy mindenkinek ki van-e pakolva a könyve, füzete, atlasza - igazából csak a füzetet használjuk, de azért cipelni kell magunkkal mindent, mert ha nem, egyest kapunk. (A suliban sem lehet hagyni, mert az otthoni tanuláshoz azért szükség van rá.) Miután ez megtörtént, elkezdi mondani az anyagot, rögtön a közepébe vágva, és mire feleszmélek, már mindent elmondott. Ilyenkor ránk szokott ripakodni, hogy miért nem jegyzetelünk, aztán diktálni kezdi a címszavakat. Persze ekkor elmondja, hogy gimnáziumban a diáknak már tudnia kell magától jegyzetelni, de arra nem gondol, hogy senki sem kérte, hogy lediktálja a vázlatot, csupán annyit szerettünk volna, hogy mondja el mégegyszer a leckét, érthetőbben. Ez így megy tovább az óra végéig, aztán amikor kicsöngettek, képes feladni vagy hat házit, például táblázatokat kell csinálni, vagy 3 oldalas esszéket írni.. Miután kiviharzott a teremből, mindenki azt hitte, hogy fellélegezhet, de nem, mert az ajtóból még visszakiált, és azt mondja: "Holnapig kaptok időt erre."
2009. aug. 13. 13:45
 7/13 anonim válasza:
Végre egy ember aki szereti a tőrit .ÉN is nagyon szeretem én estit járok és nálunk jó atanár minden szakszavakal is elmond a lányomat is ő tanitota és nappalin is szereték .Érdekes dolgokat mesél és én meg szeretek utána olvasni.Én hobbiból eszéket irok ismerős diákoknak .Ha érdekel eszmét cserélhetünk pár dologba VAGY SEGITEK HA KELL.
2009. aug. 13. 18:32
 8/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen Mindenkinek!

Szerintetek nekem érdemes lenni "beszólni" a tanárnak, hogy nem vagyunk vele megelégedve (osztályszinten), vagy inkámb ne tisztelenkedjek!

2009. aug. 13. 22:44
 9/13 anonim ***** válasza:

Wááááá, még mindig felrántom az agyam ha a töri tanáromra gondolok, úgyhogy amit róla gondolok, azt most nem kommentálnám, mert kimoderálnák úgyis!

Ami a törit illeti, különösebben nincs vele gondom, középsuli alatt az osztály semmit nem tudott/nem tanult, a tanár meg egy f.sz volt. Csak beült vágta a pofákat, mondta a hülye dolgait, pár mondat töriről de nagyon kényszeredve, mint aki rühelli amit tanít, feladatok, kicsöngettek. Ennyi. Az osztályból 1 ember tanult rá, aki stréber és mindig tanul. Ja, meg amúgy is nem gyengén pofára osztályozott mindig. El se olvasta, csak átfutott rajta, megnézte a nevet, és adott egy jegyet. Ha nem voltál szimpi neki, hiáa írtál jobbat v legalább ugyanazt mint a Kati, úgyis legalább 1 jeggyel rosszabbat kaptad. Pedig az egész osztály a 4 év alatt végig puskázott.

A feleletek 90%-a 1-es volt, mert ennél senki nem tanult. :S

Dogánál csak témazárót írtunk, az is csak 2(!) feladatból állt( volt h 1), amiről neked kellett írni.

Húh, nah, köszönöm h kiírhattam magamból. x) xD

18/L

2009. aug. 17. 22:52
 10/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen:)
2009. aug. 17. 23:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!