Mit gondoltok az alternatív történelemről?
Pontosan mire gondolsz?
Mit értesz "alternatív történelem" alatt?
A történelem egy szubjektív tudomány. Minél régebbre mégy, annál kisebb valószínűséggel tudsz egy elméletet kétséget kizáróan bizonyítani. Így hát rengeteg egymásnak ellentmondó elmélet létezik a történelemben, és egyikre se tudja senki rábizonyítani kétséget kizáróan, hogy nem igaz.
Egy 20 éves történész hallgató
"Itt elsősorban a 'mi lett volna ha..' kérdésre gondolok. Azaz, a történelem egyik eseménye másképp folyik le, mint a hivatalos verzióban és ezzel a történelem menete más irányt vesz."
Olvass pár sci-fit!
Mesének szép, de még mindig nem értem, hogy mit akarsz hallani.
Arra szerintem nagyon jók ezek a történetek, hogy megértsük, hogy a történelemben mi miért történt.
De szerény véleményem szerint a történelem megváltoztathatatlan.
Ezt nem úgy kell elképzelni, hogy volt egy kis parasztfiú Ausztriában, akit Adolf Hitlernek hívtak, gondolt egyet, azt elment Németországba, megalapította az NSDAP-ot és megindította a második világháborút.
Hitler nélkül is lett volna világháború és nagy valószínűség szerint majdnem pont ugyanígy.
És ez igaz a történelem eseményeinek 99%-ára.
Bár, ha belegondolok, nem igaz, amit mondtam. A történelem megváltoztatható, de ahhoz az egész történelmet meg kell változtatnod. Ha meg akarod előzni a második világháborút, akkor a II. századi hitvitákkal kell kezdened, vagy mégrégebben.
Ha pedig az alternatív világokra, idősíkokra gondolsz, az már fizika és nem társadalomtudomány.
L
Mike Spick: A diadalmas Luftwaffe.
Ez is alternatív történelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!