Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Erdész szeretnék majd lenni....

Erdész szeretnék majd lenni. Van köztetek erdész?

Figyelt kérdés

Lenne egy pár kérdésem hozzájuk, meg akik tudják, azokhoz is:

-nagyjából mennyit keresnek átlagosan?

-Most vagyok 9.-es, milyen fakultációra kéne mennem gimnáziumban?Vagy menjek át szakiskolába?Melyiket tanácsoljátok?

2012. okt. 8. 17:06
 1/7 anonim ***** válasza:

Vannak erdészeti szakközépiskolák. Ha a környékeden nincs, az esetben ajánlom a biológia és földrajz szakokat, vagy mezőgazdaságit.

Egyetemnek pedig ajánlom a sopronit.

Én természetvédő szeretnék majd lenni.

2012. okt. 8. 17:11
 2/7 A kérdező kommentje:
Értem.És miben különbözik a kettő?
2012. okt. 9. 17:17
 3/7 mustafa33 ***** válasza:
100%

Az erdész leegyszerűsítve mandva erdőgazdálkodó. Erdőgazdálkodás = telepítés - újítás, gondozás, védelem (mindennemű károkozók hatása ellen - bakteriális, gombás, rovarok, állati, növényi, emberi, környezeti, vis mayor - természeti), nevelés, nevelő vágások, kitermelés. Az erdő mellékes funkcióinak biztosítása és használata. Az előbbiek érdekében végzett munka szakmai tervezése és irányítása, elért végzettségének megfelelő szinten.

A természetvédelmi szakember a természet alkotó részeinek védelmét biztosítja. Legiszlatív védelmét és gyakorlati védelmét. Védet területeken és védett egydek védelmét a külön nem védett területeken is. Védett természeti és tájegységeknél a terület nem gazdasági hasznosításának és a közösségi érdekeket szolgáló funkciói fentarthatóságának biztosításával foglalkozik. Szintén végzettségének megfelelő szinten.

Mindkettőre azt mondom, a legszebb hivatás. Voltam mindkettő,erdész 7 évig, természetvédő 7 évig, megint erdész 16 évig, azután senkinek nem volt pénze a fizetésemre és most reménytelenül próbálok munkát találni.

De ez ne riasszon el, nem Magyarországon élek.

2012. okt. 9. 22:40
 4/7 mustafa33 ***** válasza:
100%

ha most lennék tiezenéves, a Zsolnai egyetem park ranger karára mennék Tátrai Javorinába. Igaz ott angolul és szlovákul megy a tanítás, és magas fizikai igények vannak.

De ilyen tantárgyak is: biológia, dendrológia, botanika, zoológia, entomológia, ornitológia, jogi ismeretek, meteorológia, skialpinizmus, úszás, speleoalpinizmus, barlangászat, lövészet, taekwon-do, vadászat és vadgazdálkodás... A teoretikus képzés Javorinában, a gyakorlati a Tátrában és Norvégiában esetleg valamelyik amerikai nemzeti parkban. Csak az a baj, hogy évente k.b. 12 tanulót vesznek fel.

2012. okt. 9. 22:50
 5/7 anonim ***** válasza:
Haverom erdésznek tanult, egyszer hajtáson lopott egy fácánt, hazavitte és az anyja megfőzte. A koliban kilógatta az ablakon a hidegbe, valami hülye elvágta a madzagot, és le kellett fusson a harmadiról érte mezítláb.
2012. nov. 3. 01:38
 6/7 A kérdező kommentje:
Hát ez remek!:D
2012. nov. 4. 06:45
 7/7 anonim ***** válasza:
Már csak a fácánért megéri. :)
2012. nov. 4. 14:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!