Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Sos! A szentfazekakkal vitába...

Sos! A szentfazekakkal vitába bonyolódtam, és mindenféle hazugsággal torkolnak le. Beszáll valaki?

Figyelt kérdés

Már ott tartunk, hogy az egyház sosem tanította azt, hogy a föld lapos, az ókori görögök között tudós nem is volt, csak filozófus.....

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..

2012. okt. 3. 22:52
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
96%

Tzolko, a másik kérdésedtől jutottam ide, köszönhetően annak a kedves felhasználónak, aki oda bemásolta ezt a linket. :D

A Vidiripi által idézett mondatot nem látom, de én ezen az egészen besírtam... :P

Azt nem állítom, hogy megdöntötted az eddigi "negatív ateista rekordot"; mert bár a tájékozatlanságod szinten aluli, de volt már az elmúlt évben néhány kifejezetten ostoba user, hozzád hasonlóan téves elképzelésekkel, csak iszonyatosan bunkó stílussal tetézve.

De azért ennek a kérdésnek is minden oldala megy a gyűjteményembe attachmentként. :D

Tanulság: ha kritizálni akarjátok a kereszténységet, ám tegyétek; csak készüljetek fel alaposan előtte. :)

2012. okt. 4. 13:16
 12/31 anonim ***** válasza:
100%

Hát én azt gondolom, hogy bár nem vagyok se vallásos, se hívő (sőt az egyházak kimondottan tudnak idegesíteni), de az ilyen kérdések mint amihez hívtál minket, kimondottan ugyanakkora trollkodásnak számítanak, mint amikor egy felbőszült ID hívő jön a tudomány rovatba evolúciót döntögetni. Ugyanolyan felkészületlen vagy, gumiérveid vannak, nem ismered el a tévedéseidet, és igazából az egész kérdés csak hergelésre való. Most őszintén, milyen választ vársz arra a kérdésre, hogy "Ha a tudás fájáról bűn enni, miért használod a tudomány eredményeit? Miért tetézed folyamatosan a bűnt?". Milyen releváns válasz van erre, amiért érdemes megkérdezni?

Ugye ezek valójában kötekedő, provokatív költői kérdések voltak, aztán csodálkoztál, hogy felbőszítettél pár embert...

Én is természettudós vagyok, semmilyen istenben nem hiszek, de ettől nem kell otrombának lennem, és kötekedéssel meg köztudomású ténynek vett tévhitekkel támadnom másokat. Ugye?

2012. okt. 4. 13:28
 13/31 A kérdező kommentje:

Belátom, igazatok van.

Valóban, unalmamban írtam,mert már agyamra megy a magány.

Németországban dolgozom, február óta nem beszéltem magyarul.

Aztán, ez az internet is talán, szemtől szembe soha nem frusztráltam volna ilyenekkel más embert.

Minden válasz megszívlelendő volt, de talán az első a legjobban.

2012. okt. 6. 03:20
 14/31 anonim ***** válasza:
33%

Vidiripi

Kérdező!

Hallottál már a Skype-ról? (ha nem akkor ismerkedj meg vele)

2012. okt. 6. 10:44
 15/31 anonim ***** válasza:
100%

Gratulálok mindazoknak, akik lepontozták a 20. sz. választ...

Tzolko, a Skype valóban jó lenne neked, mivel időkorlát nélkül és díjmentesen beszélgethetsz mindazokkal az ismerőseiddel, akik szintén fent vannak. Erről a linkről le tudod tölteni:

[link]

Ha nem vinyót használsz, akkor keresd ki a menüből a megfelelő opciót.

[Javaslat: Csak a kötelező adatokat add meg. :) ]

Ezután már csak egy head-setre lesz szükséged, ez Magyarországon már 1500 - 2000 Ft között is kapható; gondolom, Németországban sem olyan drága.

(Vannak sokkal drágábbak is, 10.000 Ft körül, de az eladók szerint annyival nem jobbak, és az élettartamuk sem garantáltan hosszabb, tehát nem éri meg.)

A Skype-nak vannak fizetős változatai is, de szerintem felesleges. Akivel tartani akarod a kapcsolatot, add meg neki a linket; ő letölti, és máris lehet csevegni. :D

Üdv. :)

2012. okt. 18. 20:50
 16/31 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi, nem tudom, honnan szedtem az előbb a 20. sz. választ. :O

Vidiripi ajánlására gondoltam.

2012. okt. 18. 20:53
 17/31 A kérdező kommentje:

Sajnos ahol lakom, nincs internet elérés.

Szerződést nem akartam kötni, mert már többször voltam itt kint és előfordul, hogy ha kevesebb a munka, akkor az embert váratlanul kirúgják.

Hja, a vendégmunkással nem kukoricáznak.

Szeretem a németeket, de időnként hazamenekülök.

Így hát O2 rádiós elérésem van.

Ez egy pendrive szerű USB2 porton levő stift, Az előfizetése havi. 15 eu 1GB tól 30 eu 4 GB ig gyors letöltés.

Aztán 64 Kb val döcög egy hónapig, de levelezni, vagy ilyen egyszerű honlapra, mint a GYK elmegy.

Csak 15 eu ért veszek, mert a 30 eus is egy nap alatt kifut, így hát csak levelezek.

A mobilom is magyar, feltöltős. Ott meg sms megy csak.

Ismerem a skypot, kb 30 komputerem volt már, elég jól otthon vagyok ebben, de köszi a tanácsot.

2012. okt. 20. 03:24
 18/31 anonim ***** válasza:
100%

Hát akkor nincs több ötletem. Kivéve, hogy menj társaságba; nem hiszem, hogy te vagy az egyetlen magyar a környékben... :)

Vagy sétálni, sportolni, kirándulni, akárhova, csak KI; ne a lakásban penészedj egész nap. Esetleg benézhetnél a helyi könyvtárba, hátha van némi magyar nyelvű irodalom. Bár szerintem ha van társaságod, pontosabban közelebbi kapcsolataid, akkor édes mindegy, melyik nyelvet használod. Ha férfi vagy, légy férfi... :D

Üdv. :)

2012. okt. 21. 15:34
 19/31 A kérdező kommentje:

Kedves Tőled, hogy segíteni szeretnél, de rendben vagyok.

A rendreutasítás rám fért, megszívleltem.

Programokat is találok, csak jól esett vitatkozni, magyarul gondolkodni.

2012. okt. 21. 18:58
 20/31 anonim ***** válasza:
100%

Okay, értem a szitut. (A privátban írtakkal együtt még jobban; és bocs, de arra nem tudom, mikor fogok tudni válaszolni.)

Idő közben olvastam tőled jópár választ, és komolyan mondom, hogy azok alapján az egyik legintelligensebb ateistának tűnsz a GYK-userek közül. Plusz a vitakultúrád is magasabb szintű a megszokottnál. Az igen rossz "belépőid" után nagy meglepetés volt ez számomra; úgyhogy gratulálok. :)

Ha így folytatod, veszélybe kerülhet a jelenlegi "kedvenc ateistám" pozíciója ... ;)

[Ezt az egészet nehogy valami "főnökösködésnek" vagy egyéb negatívumnak vedd; ez egyszerűen a személyes véleményem. A GYK-n az egyes kategóriák "törzsközönségének" tagjai között általában létrejönnek bizonyos viszonyulások; akár negatívak, akár pozitívak, de akkor is léteznek. Egyszer valaki azt írta, hogy mi egy nagy család vagyunk. :D ]

Például ennél a kérdésnél is látszik, hogy szoktál gondolkodni is; ami mindenképp tiszteletre méltó dolog, és amit sajnos nem mindenki mondhat el magáról; és egy ronda stílusú ellenpélda is van (a 84 %-os személyében):

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..

Bár igencsak meglepődtem Srapnelen és Pietrosolon is, mivel mindketten a régen megszokottól többé-kevésbé eltérően mutatkoztak be. :O

Egyelőre még meg bírtam állni, hogy csak emiatt ne üssem bele az orromat a vitákba. :D

Változik a világ...

Minden jót neked. :)

2012. okt. 28. 20:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!