Titeket nem idegesít, hogy a csapból is ezoterikus sületlenségek folynak?
Osho, Paulo Coelho, Müller Péter, Popper Péter könyvei, csillaggyerekek, plejádok, kozmikus testvérek, Nibiru bolygók, isten tudja, miféle "energiák", jövevények a Siriusról meg tudom is én, mi minden. Jellemzően bizonyít(hat)atlan baromságok, amivel elsősorban a naiv nőket hitegetik, jelentős sikerrel, és amit azok - mint a naiv emberek általában - szent meggyőződéssel vallanak és terjesztenek. Történt velem egy olyan eset, hogy egy ismerősömnek fájt valamije, és azt tanácsolták neki, hogy függetlenítse magát a fájdalomtól, gondoljon arra, hogy nem fáj. Én is végezte agykontroll-tanfolyamot, ismerem a gyakorlatot, de ugyanakkor meggyőződésem, hogy pl. egy rákos betegnek édeskevés lenne az, hogy "függetlenítse magát a fájdalomtól". Nem véletlenül találták fel az orvostudományt a ráolvasások helyett. Senki nem mondja, hogy az mindenre megoldást kínál, mert egyszerűen még nem tartunk ott, de bizonyítható tényekre alapoz, míg az ezotéria kimutathatatlan, zavaros fogalmakklal körülírt "energiákra".
A legtöbben, amikor ezeket megosztom velük (jellemzően egy szebb világban és mindenféle angyali lényben hinni akaró nők), ilyenkor sértődötten nekem esnek, mondván, én persze csak abban hiszek, amit látok. Távolról sem. Először is nem abban, amit látok, hanem abban, ami kimutatható. A rádióhullámok pl. nem láthatóak direkt módon, de építhetünk egy kis műszert, aminek a mutatójának a kilengése azzá teszi. A másik, hogy én már azelőtt is ismertem az agykontrollt és pl. a vonzás törvényét, mielőtt ez az irdatlan mennyiségű ezoterikus áltudomány, ami ma körülvesz minket, kiáradt volna a világra. Ezekben egyébként hiszek is. Tudományosan teljesen elfogadott, hogy ma még mindig keveset tudunk az agy tényleges működéséről, semmi lehetetlent nem látok benne, hogy az agy kapcsolatban álljon olyan dolgokkal, amiket érzékelni sem tudunk. Csakhogy azért minden hülyeségben nem kéne hinni. Nem arról van itt szó, hogy én csak abban hiszek, amit látok, hanem inkább ezeknek a "tanoknak" a hívei akarnak mindent elhinni, ami rózsaszínűbbé teszi a szürke valóságot.
Hogy vagytok ezzel?
Engem pl. Tihanyi rendkívül szórakoztat.
http://www.youtube.com/watch?v=8khE8gH1ozk
Utolsó! Jó az ötleted, ezen már én is gondolkoztam, hogy valami bődületesen nagy baromság konteót kitalálok és elterjesztem a neten. Hidd el, a felfedéssel semmit nem érsz, aki beveszi úgy sem fogja elhinni, hogy te találtad ki. Nem lehet őket semmivel sem megrengetni a hitükben.
Engem az idegesít,hogy készpénznek veszik sokan ezeket a tudományban "hipotézisnek" nevezett dolgokat.
Amíg valami nincs bizonyítva,addig fenntartással kell kezelni, nem pedig rámondani,hogy úgy van és kész.
Annyit hozzátennék, hogy ilyen hoax volt nemrégiben a Gyógyító Webgömb. Azt is poénból csinálta valaki, hogy jól beetesse az ezósokat és az orruk alá dörgölhesse a saját hülyeségüket, ennek ellenére biztos vagyok benne, hogy akadnak olyanok, akik az internethasználat következtében létrejövő kiaknázatlan, nyers energiákkal gyógyítják magukat. :D
Egyébként pedig a radiesztéziában én sem hittem, amíg!
Egyik barátom az E-on egy alvállalkozójánál dolgozik, villanyvezetékeket telepítenek szerte az országban, van, hogy a környező országokban is. Nagy lyukakat fúrnak a földbe, villanypóznákat állítanak beléjük, és összekötik őket a hálózattal. Na ez a haverom múltkor mesélte, hogy nem fogom elhinni, mi volt, de azzal kezdődött a napjuk, hogy kivitték őket az isten háta mögé valami pusztába, ahol villanyvezetéket kell telepíteni, csak fut valahol a föld alatt pár méterrel egy vízvezeték, amit el kéne kerülni, és semmiképpen sem kéne belefúrni. Na mit csináljunk, kérdezték a főnököt, az felhívta a központot, ahol mondták, hogy oké, akkor várjatok, mindjárt küldjük a szakembert.
Na egy pár óra múlva meg is érkezett a szakember, elővette a varázsvesszőt, és megmondta, hogy itt és itt fut a vízvezeték, ottan arrafele nyugodtan lehet furkálni a földbe! Azt hitték, hülyét kapnak, hogy a barom E-on miatt belefúrnak egy vízvezetékbe, de onnantól nem az ő saruk, gondolták, és felállították a póznákat, áthúzták a vezetékeket, nagy ívben elkerülve a vízvezeték vonalát.
Persze lehet, hogy véletlen, meg persze nem olyan nehéz egy bazi nagy pusztán nem eltalálni egy vízvezetéket, mint eltalálni, de mindenesetre figyelemre méltó, hogy a nagy szakemberek a pálcikás emberkét hívják, ha valami gáz van... :)
Utolsó, akkor ezek alapján hallunk még az E-onról a tévében.:)
Pont a legjobb barátom édesapja foglalkozik hasonlóval, azaz ő kezeli 40 éve a város összes térképét. Anno, amikor fiatalabb volt, jelen volt a felméréseknél. Hogy néz ki náluk egy ilyen szitu?
Jön egy cég, aki ásni akar, és cső van a földben. Előveszik a sokszor 30 éves papírokat a cső telepítéséről. Az ottani térkép alapján kimennek a helyszínre, megkeresik a legközelebbi topográfiai mérőpontokaj (kis beton kocka a földben, közepén fémjelöléssel). Előveszik a lézeres műszert, és háromszögeléssel addig tökölnek, amíg fél centiméteres pontossággal ki nem jelölik cölöpökkel a föld alatt futó vezetéket.
Ez egy 35 ezres kisvárosban történik Romániában. Ha egy nagy cég Magyarországon ennyire a szerencsére bízza, az no comment.
Amit a kérdésed első mondatában írsz,
na ezek azért NEM egyugyanazon platformon vannak.
Legalább 2, de inkább 3!
"Osho, Paulo Coelho, Müller Péter, Popper Péter könyvei, csillaggyerekek, plejádok, kozmikus testvérek, Nibiru bolygók, isten tudja, miféle "energiák", jövevények a Siriusról..."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!