Titeket nem idegesít, hogy a csapból is ezoterikus sületlenségek folynak?
Osho, Paulo Coelho, Müller Péter, Popper Péter könyvei, csillaggyerekek, plejádok, kozmikus testvérek, Nibiru bolygók, isten tudja, miféle "energiák", jövevények a Siriusról meg tudom is én, mi minden. Jellemzően bizonyít(hat)atlan baromságok, amivel elsősorban a naiv nőket hitegetik, jelentős sikerrel, és amit azok - mint a naiv emberek általában - szent meggyőződéssel vallanak és terjesztenek. Történt velem egy olyan eset, hogy egy ismerősömnek fájt valamije, és azt tanácsolták neki, hogy függetlenítse magát a fájdalomtól, gondoljon arra, hogy nem fáj. Én is végezte agykontroll-tanfolyamot, ismerem a gyakorlatot, de ugyanakkor meggyőződésem, hogy pl. egy rákos betegnek édeskevés lenne az, hogy "függetlenítse magát a fájdalomtól". Nem véletlenül találták fel az orvostudományt a ráolvasások helyett. Senki nem mondja, hogy az mindenre megoldást kínál, mert egyszerűen még nem tartunk ott, de bizonyítható tényekre alapoz, míg az ezotéria kimutathatatlan, zavaros fogalmakklal körülírt "energiákra".
A legtöbben, amikor ezeket megosztom velük (jellemzően egy szebb világban és mindenféle angyali lényben hinni akaró nők), ilyenkor sértődötten nekem esnek, mondván, én persze csak abban hiszek, amit látok. Távolról sem. Először is nem abban, amit látok, hanem abban, ami kimutatható. A rádióhullámok pl. nem láthatóak direkt módon, de építhetünk egy kis műszert, aminek a mutatójának a kilengése azzá teszi. A másik, hogy én már azelőtt is ismertem az agykontrollt és pl. a vonzás törvényét, mielőtt ez az irdatlan mennyiségű ezoterikus áltudomány, ami ma körülvesz minket, kiáradt volna a világra. Ezekben egyébként hiszek is. Tudományosan teljesen elfogadott, hogy ma még mindig keveset tudunk az agy tényleges működéséről, semmi lehetetlent nem látok benne, hogy az agy kapcsolatban álljon olyan dolgokkal, amiket érzékelni sem tudunk. Csakhogy azért minden hülyeségben nem kéne hinni. Nem arról van itt szó, hogy én csak abban hiszek, amit látok, hanem inkább ezeknek a "tanoknak" a hívei akarnak mindent elhinni, ami rózsaszínűbbé teszi a szürke valóságot.
Hogy vagytok ezzel?
Én ugyan nem igazán nézek magyar kereskedelmi csatornákat, egyszer azonban valahogy mégis oda kapcsoltam be a tévét, de azon hangosan fel kellett röhögnöm, amikor a Mátrix zenéjére várta a "gyógyító" a hívást.
Én például lelkiismeret furdalás nélkül hagynám égni őket egy adag szentelt pálinkával történő leöntés után és ezzel meg is fogalmaztam a véleményem.
G.
Általában röhögni szoktam az Ezo TV-n meg a hasonszőrű pofátlan parasztvakításon. Ők ezzel keresnek pénzt, hát ez van. Ennél sokkal jobban idegesítenek azok, akik konkrétan elhiszik, hogy most akkor jön a pénzenergia. Nem hinném, hogy Müller Rózsa és barátai otthon leülnek gyertyát gyújtani és bevonzani maguknak a pénzenergiát, hogy legyen miből befizetni a rezsit.
Szerintem létezik egy arany középút az elvakult tudományhit és az elvakult ezotériahit között. Nyilván vannak dolgok, amiket tudományosan nem tudunk még magyarázni vagy kimutatni (pl. a pszichoszomatikus betegségelmélet, vagy az általad említett agykontroll is ennek a kategóriának a határán táncolnak), ezeknek a fősodorbeli tudomány dogmatikusan tagadja a létét. Sőt. Ismerek olyan materialistát, aki szerint a pszichológia áltudomány, mert nem mérhető! Ez elvakultság - hasonlatos egyes ezoterikusok hozzáállásához, akik mindent amolyan megfoghatatlan, szíriuszi energiák rezgéseivel magyaráznak, vagy a vakbuzgó vallási fanatikusokéhoz, akiknek meggyőződése, hogy a Biblia Isten keze írása, és ami abban van, az bizony mind igaz. Mindkét nézőpont a végtelen hiszékenység és önhittség remek mutatója, habár kétségtelen, hogy az ezoterikusok táborában valósággal tobzódnak a reménytelenül ostoba, szellemileg toprongyos majomemberek (meg a naiv, rózsaszín álomvilágot kergető, unatkozó, magányos nők). Ideje lenne észrevenni, hogy mindkét nézőpont sántít.
Valójában a dolog inkább nézőpont kérdése. Ha van például egy betegség, akkor azt meg kell gyógyítani. Ha valaki az agykontroll segítségével teszi ezt, azt nem kellene rögtön leírni azzal, hogy "akkor most nem is volt igazából beteg", mint ahogy azt is ostobaság állítani, hogy a gyógyszerek csak és kizárólag tüneti kezelésre jók, és valójában nem gyógyítanak. Az érdekes kérdés az, hogy miért nem fér meg egymás mellett a két szemlélet, a válasz viszont annál kiábrándítóbb. Az önhittség, a szűk látókörűség, az attól a beismerésétől való félelem miatt, hogy nem nekem van igazam, létezik ez a kibékíthetetlen ellentét. Ezeket kéne agykontrollal, orvossággal és imádsággal gyógyítani.
én hiszek egykét ezoterikus baromságban (nem nő vagyok), de amikor előjönnek egy TV műsorral, ami arról szól, hogy hívjon most 600 ft/áfa, az egy kicsit egyértelmű, hogy pénzbeszedő szolgálat, s nem lelkisegély.
Ezek a betelefonálgató nők mehetnének inkább a templomba, az olcsóbb, s ott is meghallgatják őket.
ha összevonod a modern fizikát, és a nem ezoterikus baromságokat, hanem a normális ezoterikus dolgokat, akkor lehet fel is tűnik valami.
Mitől van az, hogy valaki "megérez" valamit? Egy közeli rokon hirtelen halála időpontjában előfordul, hogy valaki megálmodja, vagy ébren jut hirtelen eszébe jut az illető, mielőtt hírét hallotta volna.
Hogyan magyarázod? Véletlen?
A jelenlegi fizika 11, ha nem 12 dimenzióval számol, a húrelmélet szerint olyan fizikai kapcsolatok léteznek, amik a mi 4 dimenziós világnézetünkön kívül rendkívüli távolságokat képes esygnással közvetlen kapcsolatba hozni.
Ha működik, akkor valószínűleg ezek az extra dimenziók közvetítik a telepátiát.
Amint feladod azt a szemléletet, hogy az idő állandó és hogy a térődi 3 tér és egy időkordinátából áll, utak nyílnak az ezoterikus baromságok fizikai magyarázatához.
Egy a baj! Az ezoteria olyan mnit a vallás: abban apillanatban, hogy valamely tanítása tudományos bizonyítást nyer, megszűnik ezoteriának lenni....
amúgy pénzbeszedő telefonos szolgáltatás létezett régen is.
OFF: amikor még vízum kellett az USÁba, a vízum igénylésének EGYETLEN módja az volt, hogy hívni kellett a 360 ft + ÁFA / perces számon a nagykövetséget, ahol az automata 15 percig zaklatott azon információk közlésével, amit az eddig a pntig eljutó igénylők már mind rég tudtak.
Ezután pedig jött a jelenleg minden operátorunk foglalt, kérem tartsa a vonalat rizsa. Mindez volt pluszban a vízum díján felül.
Engem inkább elborzaszt, miként tud terjedni az emberi hülyeség. Az Ezo TV pedig kifejezetten szórakoztat, annyira nyilvánvalóan kamu, az egyszerűen képtelenség számomra, hogy a műsorvezető valóban igaznak higyje, amit prédikál/művel. Úgy gondolom, a betelefonálók nagytöbbsége szerkesztőségi tag, akik időnként a hallgatók/nézők motiválásáért telefonálnak. Akik pedig valóban pénzenergiáért telefonálnak, azok az utolsó fillérig megérdemlik a lenyúlást.
Arra viszont felfigyeltem már, hogy mindig csak a kérdést hallgatja meg, azután közvetlenül szétkapcsolják a vonalat, így ha totális baromságot is mondott, nem derülhet ki élő adásban. A másik meg, ha rájön, hogy baromság, inkább hallgat róla, hogy telefonált.:)
Csak nézem, ahogy anyósomék beeszik a sok baromságot. Most kutat akarnak furatni, természetes, hogy pálcikás embert akarnak hívni. Mondom neki, hogy az kamuzás, és kidobott pénz, inkább hívjon szakembert. Erre azt mondja, az sokba kerül.:)) Kérdem, az nem kerül sokba, ha a semmiért kiadja a pénzt? Szépen kértem, hogy ha már pálcikás embert hív, hívjon kettőt egymástól függetlenül, és ha mindkettő ugyanazt a pontot jelöli meg az udvaron, én magam ásom ki nekik a kutat. Láttam rajta, hogy nem akarja, hogy én ássak.:)
Szerencsétlen már úgy elkezelte a fülét mindenféle természetes sz.rsággal, hogy már egyszer operálni kellett, azóta is dugdossa a gyertyákat a fülébe, meg mostmár nem is hall rendesen.
Két dolgot fogok csinálni. Egyik részről felveszem azt a hozzáállást, hogy ha valaki felrója a jelenlétemben az orvostudomány hibáit, akkor visszatükrözöm rájuk a viselkedésüket: először tanácsként javaslok mondjuk egy jó belgyógyászt, és példákat hozok fel, hogy a tesómnak, anyumnak, feleségemnek, anyósomnak stb. is kivették a vakbelét, és teljesen elmúlt a hasfájása. Ha ez nem tetszik neki, akkor sértődötten és kissé lenéző hangnemben közlöm vele, hogy meglátjuk, ha majd a gyereke szörnyű kínok között haldokolni fog, akkor mit gondol majd. Ezután jön majd a "téged mennyivel pénzelnek az ezómókusok" viccek, végül egy totálisan lekezelő és enyhén sértő legyintéssel odalököm, hogy "Majd meglátod, ha te is odakerülsz". Ennek a mondatnak mindenképpen tükröznie kell azt, hogy szerintem ő rengeteget kell még fejlődjön, hogy az én szintemre érjen. Biztos, hogy hülyének gondol majd, de remekül fogok szórakozni!:D
A másik, csak ehhez több szabadidőre volna szükségem, el kellene terjesztenem valami összeesküvéses baromságot, kitaláljam a témát, keresek a történelem során félreérthető egybeeséseket, ha nem találok, addig forgatom a számadatokat, amíg találni fognak. A lényeg, hogy nagy leleplezés jellege legyen, és önállóan terjedjen a neten. Aztán a pofájukba verem, hogy háhá, baromság, mert az egészet én találtam ki. Ekkor meg tuti az jön, hogy persze-persze, meg hogy csak azért mondom, hogy tőlem ered, hogy hírnevet szerezzek magamnak. És akkor büszek leszek magamra, hogy milyen rohadt könnyű beetetni a népet!
Bár, mondjuk, ezt enélkül is látom.:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!