Nem vágyom semmire?

Figyelt kérdés

Nem vágyom semmire. Se pénzre, se nőkre, se új élményekre, se társaságra, se semmire. Ne értsétek félre, nem vagyok depis, elég jó kedvem van, csak egyszerűen úgy érzem nem kell semmi. Úgy tudom Buddha tanított hasonlókat, de nekem még a vallásosság sem kell. Szeretem a nyugalmat, minden más csak felesleges tényező, ami megzavarja ezt.

Ki érzett már hasonlóan?

2012. júl. 13. 23:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Én érzek néha így. De azért kéne egy jó motor meg néhány cucc, de ha dolgozni fogok, majd megveszem.
2012. júl. 13. 23:49
 2/11 A kérdező kommentje:

Motorom már volt 3, szerettem őket, de arra jöttem rá, hogy túl veszélyes, így már erre sem vágyom :)

Autóm még nincs, nem is kéne semmilyen drága kocsi flancolni, elsődleges szempont a biztonság lenne, de mivel autózni sem akarok, ezért az autónak sem érzem szükségét :)

2012. júl. 14. 00:04
 3/11 anonim válasza:

Valamikor rám is rám jön az ilyen. Néha arra vágyok, hogy bárcsak nyugdíjas lennék és nyugalom lenne végre! Nem lenne ez az állandó hajtás.

Munka bejez, még haza se érek már hívnak motorozni, utána más hív Balatonra, csajomat is meg kell döngetni, este buli készülni kell, jól kinézni. Másnap bevásárlás, mert hát rongyokban nem járhatok, kondi terembe se voltam hetek óta. Haver kocsit vesz el kéne vinnem 300 kilométerre.

Áhhhhhh szóval jah..megértelek.

2012. júl. 14. 00:46
 4/11 anonim ***** válasza:

3: "hívnak motorozni, utána más hív Balatonra, csajomat is meg kell döngetni, este buli készülni kell, jól kinézni. Másnap bevásárlás, mert hát rongyokban nem járhatok, kondi terembe se voltam hetek óta. Haver kocsit vesz el kéne vinnem 300 kilométerre."

Nem személyeskedni akarok, de úgy látom, ezek nem kötelező dolgok. Ha nem szeretnéd, egyszerűen ne csináld ezeket.

2012. júl. 14. 00:55
 5/11 anonim ***** válasza:
Ja, a motorozás is, úgy mint az élet, veszélyes. Ésszel kell csinálni, mert én nem tudom nem csinálni. Csak olyan dolgokat szeretek, amik veszélyesek, de hát valamiben meg kell halni. :D Persze nem ez a cél. Első voltam.
2012. júl. 14. 01:24
 6/11 anonim ***** válasza:

Amire te gondolsz az a "szent közöny", azaz vágy, és kötődés nélküliség. Azaz az intelligenciával úrrá tudunk lenni a vágyainkon, kötöttségeinken. Van róla néhány szó ebben Tasi Istvántól:

http://www.youtube.com/watch?v=6PjWZYoB17E

2012. júl. 14. 01:37
 7/11 anonim ***** válasza:

Egy dologra megis vagysz!

Arra, hogy kozolj, hogy megoszd ezt masokkal, hogy kepernyore vesd gondolataidat. Ha tenyleg 'semmire' sem vagynal, akkor nem irnal ide:)

Amugy semmire vagyni nem lehet:)

Ez nem uj dolog amugy. Sokan ereznek igy. En neha ugy erzek, minden mindegy, csak az elet a lenyeg. Mindegy hogy fent, vagy lent, jo vagy rossz, az ELET maga szamit, semmi mas. De ilyen lelkiallapotba ritkan jut el az ember, de amikor eljut akkor az egesz jo :)

2012. júl. 14. 06:50
 8/11 anonim ***** válasza:
Elmúlik! ;)
2012. júl. 14. 09:45
 9/11 anonim válasza:
Én mindig így érzek,csak néha jön rám valami,de gyorsan visszaesek ebbe az állapotba...
2012. júl. 14. 21:55
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Azért írtam le ezt, mert valamilyen szinten nekem is új ez a dolog és kíváncsi voltam mások hogyan élik meg.

A linkelt videora reagálva: van aki rápörög dolgokra és van aki nem. Ha ezt produktív módon teszi, akkor az nem baj, sőt! Aminek pedig nincs semmi célja, arra nincs érelme gondolni. Ha valaki meg akar nyugodni belül, az nem a használt technikákon fog múlni, hanem a vágyon és a belátáson. Persze az összes felesleges ingert meg kell szüntetni; elsőnek pl. a TV reklámok és az összes irreleváns média.

Két dologra lehet mégis vágyom: több tudásra és azt a lehetőséget, hogy átadjam a tudást a gyerekeimnek. Ezen fogok dolgozni. /Igazából erre sem lenne szükségem, de mivel élni szeretek és unatkozni nem, ennek látom legtöbb értelmét./

2012. júl. 15. 02:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!