Ha Hitlerék nem ölik meg Hitler kutyáját és a Szövetségesek megtalálják, vajon kikiáltották volna-e még őt is háborús bűnösnek?
"Собака Гитлер мертв"
Akkor már legyen Собака Гитлерa...
Jó, akkor máshogy teszem fel a kérdést: ha, miután a háború lezárult és az oroszok meg a Szövetségesek elfoglalták Berlint és megkezdődnek a nürnbergi perek és akkor találják meg a semmiből a kutyát -tehát amikor már nem ennék meg szükségből- akkor mit csináltak volna vele?
Mert engem az érdekel egyedül, hogy a bíróságon "háborús bűnös"-ként kezelnék, vagy csak egy kutyaként. Csak az a baj, hogy itt állandóan belefutunk gyakorlati kérdésekbe, mint hogy jön az éhező orosz sereg, meg nincs menhely, és így el sem jutunk a háborús perekig. Szóval így átfogalmazom a kérdést elméletiből erősen elméletibe, és úgy kérdezem, mi lett volna, ha a kutya mondjuk nem a bunkerben lett volna és valami csoda folytán csak a pereknél kerül elő, akkor mit csináltak volna vele (feltéve, hogy nem eszik meg:D).
Érdekes, az első válaszoló egyetért velem...
Én nem azt mondtam, hogy háborús bűnösként kezelném, hanem azt, hogy szerintem ők akként kezelték volna. Mert ilyen az emberek gondolkodásmódja. Gondolom példát statuáltak volna, hogy még a kutyáját sem hagyják életben a gyűlölt ellenségnek.
Egy állatot nem lehet háborús bűnösként kezelni - főleg, mivel semmi bűnt nem követett el szerencsétlen, nemhogy háborúsat.
Hitlernek amúgy is csak propagandacélokból volt kutyája - nem véletlenül volt németjuhász a szerencsétlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!