Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Lehet-e házasságot kötni, az...

Lehet-e házasságot kötni, az embertől kis vagy nagy mértékben eltérően más biológiai besorolású élőlénnyel?

Figyelt kérdés
Az egysejtűektől az ufonautákig bezárólag. Vannak-e hivatalos kritériumok erre vonatkozólag, és ha van akkor mi az indoklása.
2012. márc. 7. 20:08
 1/7 anonim ***** válasza:
nyugodtan lehet
2012. márc. 7. 20:14
 2/7 anonim ***** válasza:
60%
Ha ki tudja mondani, hogy igen...
2012. márc. 7. 20:24
 3/7 anonim ***** válasza:
Azt hiszem, konkrétan nincs kikötve, hogy csak emberrel lehet, de azért ez precedens lenne... (jó, japánoknál állítólag van mangafigurával kötött házasság, de az nem "valódi", azaz nem érvényes, ha jól tudom, csak kapsz valami papírt róla).
2012. márc. 7. 21:55
 4/7 hollófernyiges ***** válasza:
85%
A házasságkötéshez kellenek hivatalos papírok (személyi vagy anyakönyvi kivonat) és egy rekettyebokornak nem biztos hogy van olyanja.
2012. márc. 8. 07:53
 5/7 anonim ***** válasza:

A Távol-Keleten előfordul olyan, hogy egy férfi feleségül vesz egy kutyát, már nem is tudom, mi célból.

Ufonautákkal valószínűleg engedélyeznék, legfeljebb egyes egyházak tiltakoznának ellene.

2012. márc. 8. 13:23
 6/7 anonim ***** válasza:
Azért szoktak özvegyek kutyát elvenni, hogy az asszony a túlvilágon megnyugodjék!
2012. márc. 8. 18:03
 7/7 anonim válasza:
én nemrég hallottam egy férfiről aki feleségül vette a kedvenc párnáját. rendes nagy ceremónia volt vendégekkel meg pappal. és elvileg mindez teljesen hivatalosan.. persze lehet hogy ez nem mindenhol megengedett, de úgytűnik valahol a világban megoldható
2012. márc. 21. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!