Mi volt a legelgondolkodtatóbb kérdés, amivel valaha találkoztál?
1.Isten,amikor azt mondta,ő teremtette a világot,a többi bolygóra is gondolt,vagy csak a Földre?Ha a többi bolygón is van élet,ők is a mennybe/pokolba jutnak,az ő bűneikért is szenvedett Jézus?
2.Mi az a semmi?Egyszer egy vak lány mondta a tv-ben,ha te becsukod a szemed,látod a feketeséget.Ő semmit....
Az egyik az, amit már egyszer feltettek, hogy hogyan keletkezett a világegyetem. Mert semmiből nem lesz valami, de a valaminek is kellett valamiből keletkeznie.
Erre választ adhat a hit, mondván, hogy mindent Isten teremtett, de egy elég ateista kérdéssel, akkor ki teremtette Istent? Honnan jött Isten?
De hogy mondjak újat is:
Mi az élet?
Úgy értem mi tesz valamit élővé. Mi az, ami egy élő emberben meg van, de egy halottban nincs? Helyrehozhatsz egy szíven szúrt embert úgy, hogy működőképes legyen a teste, de attól még nem kel életre.
Ha Isten valóban mindent tud, ami történt és ami történni fog, ha minden előre elrendeltetett, akor hol a szabad akarat?
Erre van ötletem, de nem egzakt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!