Kőszívű ember fiai. Értékes mű vagy olvashatatlan szenvedés?
Kicsit elkanyarodott a téma, de nem baj:-)
Egyet értek azzal a kedves hozzászólóval, aki azt írta, csak olvasson a gyerek, mindegy mit. Olyan ez, mint a zenetanulás. Először a boci-boci is igen nagy kihívás az aktuálisan választott hangszeren, de később egy jól motiváló és terelgető tanmenet során kialakul az igény összetettebb kihívásokra is. Nem tanítunk úgy úszni gyereket, hogy jegyet veszünk neki a Titanic-ra:-)
14:04
Aki olyan lassan fejlődik, hogy egy Jókait nem tud elolvasni 20 éves kora előtt, az sosem fog Jókait (sem) olvasni.
A spongyabob és a való világ egyébként ég és föld, a való világ idiótáknak készülő értéktelen műsor, a spongyabob egy tűrhető mese viszonylag összetett jellemekkel.
Jókai pedig simán megfelelő 10-12 éves korban.
16:24
Ha "leszarja" a gyerek az irodalmat, akkor műveletlen marad. Na és? Ez nem a könyvek hibája. A könyvek nem a "leszaróknak" íródtak, hanem az érdeklődőknek. Annak a szerencsés 5-10%-nak, aki nem "leszarja" a dolgokat, hanem nem riad vissza attól sem, ha egy szöveg egy kicsit bonyolult.
Szia!
Én is most olvasom! Az első két-három fejezet unalmas. A nyelvezete annyira nem nehéz. (nekem segített, hogy a lap alján van szómagyarázat :D ) A leírásokat is elolvasom, annyira nem vészes, bár annyira nem figyelek oda, mint a többi résznél. Még nem végeztem vele, de eddig nekem kb, olyan, mint az Egri csillagok. Kötelező, mindenki ismeri, de nem túl izgalmas.
Remélem neked azért tetszeni fog. Sok sikert hozzá! ;)
@38: Azonban nem csak azt az 5-10%-ot kell tanítani, hanem a többit is. Másrészt a szövegértés, értelmezés egyre kevésbé erőssége a felnövő generációknak, ezen pedig pont a rengeteg olvasással lehetne segíteni - ha nem lennének ilyen visszatartó hatású olvasmányok.
Saját példám: egyszerűen nem bírom Jókai regényeit (hogy kapcsolódjak az eredeti témához), de filmként nagyon tudom élvezni. Ugyanakkor aki műveletlennek mer nevezni, az vak és süket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!