Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Kőszívű ember fiai. Értékes...

Kőszívű ember fiai. Értékes mű vagy olvashatatlan szenvedés?

Figyelt kérdés
2012. jan. 31. 00:00
1 2 3 4
 11/40 A Tengerész ***** válasza:
8%
Értelmes de csak az értelmesek értékelik.
2012. febr. 2. 08:54
 12/40 Tom Benko ***** válasza:
Egyéntől függ. Nekem például Jókai könyvei úgy általában nem fekszenek, de ez magában semmit nem jelent.
2012. febr. 2. 21:39
 13/40 anonim válasza:
Igen, elsősorban egyénfüggő, hogy olvashatatlan szenvedést jelent-e vagy élvezetes olvasmány. Az eleje tényleg nehezen indul, de én belelendültem utána és nagyon tetszett a mű. Mindig ajánlani szoktam.
2012. febr. 2. 22:03
 14/40 anonim ***** válasza:
61%
Túlságosan korán olvastatják a gyerekekkel,ha jól emlékszem,nekünk 5.-ben volt kötelező elolvasni,nyáron(nem tudom,most is így van e)..Mit össze szenvedtem vele..Egy szót sem értettem belőle akkor,ilyen idősen inkább talán a fiúkat érdekli csak.Aztán talán 20 éves koromban értem meg rá,no meg,amikor már láttam a filmet.Az Aranyember sokkal olvasmányosabb.
2012. febr. 2. 22:54
 15/40 Losselte válasza:
80%
Valóban csodálatos alkotás --- de nem gyerekeknek való. Ők még honnan értenék?
2012. febr. 4. 05:42
 16/40 anonim ***** válasza:
A válasz egyértelmű! A kérdés, ami felvet néhány újabbat.
2012. febr. 4. 10:09
 17/40 Koshinae válasza:

Azért olvastatják 7-8-adikosokkal, mert ők még nem lesznek lelkibetegek tőle, mert nem értik. Cserébe nem értik :-) így kvázi fölöslegesen olvassák.

2012. febr. 5. 08:28
 18/40 anonim válasza:
Nekem nagyon tetszett
2012. febr. 5. 16:30
 19/40 anonim válasza:

Én gyerekként kifejezetten okos, fejlett példány voltam, de hetedikben, amikor kötelező volt, nem értékeltem. Elolvastam, de kb. mire végeztem, már nem emlékeztem semmire - tehát nem érthettem.

Középiskolában Az arany ember viszont nagyon tetszett.

Jókai nem könnyű, nem való gyerekeknek szerintem. A mai gyerekekre ez fokozottan vonatkozik (hogyan is értelmezhetné a mai világban a mondanivalóját?), szóval botránynak tartom, hogy még mindig az a kötelező. Egyébként is szégyen szerintem, hogy 50 éve jellemzően ugyanazok a kötelező olvasmányok. Azért ennyire nem szegényes sem a magyar, sem a világirodalom...

A mai világ könnyű információ- és élményszerzési lehetőségeinek köszönhetően amúgy is nehezebb rávenni a gyerekeket az olvasásra, hát azzal, hogy egy sok pedagógus által is nehéznek, nem korosztálynak megfelelőnek tartott művet mégis kötelezővé tesznek ma is, nemigen segítenek ezen a problémán.

2012. febr. 5. 22:11
 20/40 anonim válasza:
Előző vagyok, bocs, a lényeg lemaradt: természetesen értékes mű, tényleg csak az időzítéssel van bajom.
2012. febr. 5. 22:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!