Kőszívű ember fiai. Értékes mű vagy olvashatatlan szenvedés?
@19: Egyet kell értsek. Szvsz. nagyjából az összes kötelező irodalom elcsúszott, kicsúszott a gyerekek igényszintjéből. Eleve, ki az a pszichoterrorista, aki mondjuk negyedikes gyerekkel a Kincskereső Kisködmönt elolvastatja?
@21: Akár azt is, ha annak az az eredménye, hogy a gyerek megszereti az olvasást. Viszont az biztos, hogy jelenleg nagyon kevés gyerek van, akinek pont a fejlődési szakaszába vág 7.-ben Jókai. De mondhatnám itt szinte bármelyik másikat.
Könyvje??? Ezt én írtam??
*KÖNYVE!
Tom Benko: igen, én is előszeretettel ajánlom a gyerekeknek a Harry Potter könyveket, akárcsak a Lassie-t vagy a Zuhatagot stb. (Irtóztam a HP-olvasás gondolatától is egy ideig, aztán teljesen ledöbbentem, amikor az általam felettébb sokra tartott gyermekirodalom tanárnőnk ajánlotta.)
Sokaknak ez rémisztően hat, de azon azért el kellene gondolkodni, hogy vajon érdemes-e Jókait erőltetni olyan gyerekre, aki egyáltalán nem olvas. Márcsak azért is felesleges, mert NEM fogja elolvasni. Könnyebb olvasmányokkal el kellene érni, hogy egyáltalán olvassanak, és így később (16-17 évesen) emészthető és értékes(!) lesz nekik a Baradlay fivérek története. Jókai romantikus író, a romantika pedig úgy 15-16 éves kor körül válik érthetővé. No de akkor aztán nagyon! :-)
21: Nem az olvasmányok tartanak ki (bár biztosan örülnének a megszemélyesítésnek, ha valóban élnének). Ezek egy egykoron tündöklő oktatási rendszer maradványai, amit alapjaiban mocskosul szét*tak, ehhez meg nem nyúlt senki...
Szerintem a legjobban eltalált kötelező olvasmány A Pál utcai fiúk. Megfelelő életkorban igazi ifjúsági regény, s bár a kor régi, azért érthető és értékes a sztori. Mennyiszer bőgtem én rajta... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!