Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Kőszívű ember fiai. Értékes...

Kőszívű ember fiai. Értékes mű vagy olvashatatlan szenvedés?

Figyelt kérdés
2012. jan. 31. 00:00
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
42%
A kötelező olvasmányok nem véletlenül tartanak ki az idők viharában. Szerinted mit kellene a gyerek agyába tolni, herripottert?
2012. febr. 6. 15:41
 22/40 eviciqee válasza:
nekem erössen tetszett, a leírások tényleg hosszúak s én is azt elég felületesen futttam át, akkor még, most lehet jobban odafigyelnék. nem hiszem hogy nehéz a szókincse miatt, nem kegyetlen nehéz szavakat használ. mindenképp megéri elolvasni szerintem:)
2012. febr. 6. 20:04
 23/40 Tom Benko ***** válasza:

@19: Egyet kell értsek. Szvsz. nagyjából az összes kötelező irodalom elcsúszott, kicsúszott a gyerekek igényszintjéből. Eleve, ki az a pszichoterrorista, aki mondjuk negyedikes gyerekkel a Kincskereső Kisködmönt elolvastatja?

@21: Akár azt is, ha annak az az eredménye, hogy a gyerek megszereti az olvasást. Viszont az biztos, hogy jelenleg nagyon kevés gyerek van, akinek pont a fejlődési szakaszába vág 7.-ben Jókai. De mondhatnám itt szinte bármelyik másikat.

2012. febr. 6. 20:49
 24/40 anonim válasza:
Életem legrosszabb könyvje...
2012. febr. 7. 14:49
 25/40 anonim válasza:

Könyvje??? Ezt én írtam??

*KÖNYVE!

2012. febr. 7. 14:49
 26/40 anonim válasza:
Olvashatatlan szenvedés.
2012. febr. 7. 20:06
 27/40 anonim ***** válasza:
Ha olvastad volna (amit ugye miért is tettél volna, hisz csak betű) Carl Sagan: Kapcsolat című könyvét, elmondhatnád, amit az imént. Az első 50 oldal felér bármiféle unalominjekcióval, de a folytatás megéri, hogy átrágja magát az ember a kezdeti szarságokon, amit az író fontosnak talált közölni a mű elején. A kérdésben felvetett Kőszívű ember fiai egyáltalán nem unalmas. Csupán egy letűnt kor, nekünk szokatlan ritmusával szemlélteti az eseményeket. Bizonyára sokan láttak már amerikai filmet, amikor az ottani 'high school' növendékei nem értik Shakespeare szavait. Ugyan az a nyelv, mégsem érthető egy más kor más emberének.
2012. febr. 8. 01:12
 28/40 anonim válasza:
Én szeretem, de az első pár oldal tényleg elég fáarasztó vagy hogy is mondják szépen...
2012. febr. 8. 22:28
 29/40 anonim válasza:
60%

Tom Benko: igen, én is előszeretettel ajánlom a gyerekeknek a Harry Potter könyveket, akárcsak a Lassie-t vagy a Zuhatagot stb. (Irtóztam a HP-olvasás gondolatától is egy ideig, aztán teljesen ledöbbentem, amikor az általam felettébb sokra tartott gyermekirodalom tanárnőnk ajánlotta.)

Sokaknak ez rémisztően hat, de azon azért el kellene gondolkodni, hogy vajon érdemes-e Jókait erőltetni olyan gyerekre, aki egyáltalán nem olvas. Márcsak azért is felesleges, mert NEM fogja elolvasni. Könnyebb olvasmányokkal el kellene érni, hogy egyáltalán olvassanak, és így később (16-17 évesen) emészthető és értékes(!) lesz nekik a Baradlay fivérek története. Jókai romantikus író, a romantika pedig úgy 15-16 éves kor körül válik érthetővé. No de akkor aztán nagyon! :-)

2012. febr. 12. 21:01
 30/40 anonim válasza:
74%

21: Nem az olvasmányok tartanak ki (bár biztosan örülnének a megszemélyesítésnek, ha valóban élnének). Ezek egy egykoron tündöklő oktatási rendszer maradványai, amit alapjaiban mocskosul szét*tak, ehhez meg nem nyúlt senki...

Szerintem a legjobban eltalált kötelező olvasmány A Pál utcai fiúk. Megfelelő életkorban igazi ifjúsági regény, s bár a kor régi, azért érthető és értékes a sztori. Mennyiszer bőgtem én rajta... :D

2012. febr. 12. 21:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!