Hogyan viszonyult a fiához/lányához egy király/királynő?
Olyan 6-14 éveshez, de végül is mind1 hány éves. Sok időt töltöttek-e együtt, mi volt a közös tevékenységük, szeretet megvolt-e köztük stb.?
Csak példákat hoztam, hogy tudjátok mire is vagyok kíváncsi.
Akkor nem tudunk válaszolni.
Ez kb olyan kérdés, mint: "hogyan viszonyul a gyerekéhez egy autószerelő?"
szerintem büszke volt a gyerekére, mert mégiscsak ő hozta össze, és a gyerek lesz a trónörökös..szerethette valamennyire, de csak azért, mert a gyereke által bebiztosíthatta a családja jövőjét, a hírnevét, a hatalmát.
nem hinném, hogy érzelmileg különösebb kötelék fűzte volna a gyerekhez, mert a cselédek/dajkák nevelték helyette, ők alig találkoztak.
Szerintem akkoriban távolról sem volt olyan romantikus a szülő-gyermek viszony mint ma. Nem volt olyan erős érzelmi kötődés. Gondolj bele, egy házaspárnak a megszületett gyermekei harmada-fele meghalt gyermekkorban.
A gyermekkel való törődés akkoriban az anya feladata volt, nem csak királyéknál. Úgyhogy a papa nem hiszem, hogy mélyebben foglalkozott volna velük személyesen. Megelégedett azzal, amiről az asszony beszámolt. A viszonyuk is sokkal szertartásossabb lehetett, nem olyan közvetlen.
Valószínűsítem, fiatal korában a királybácsi fiaival jobban foglalkozott, főleg a trónörökössel. Ebben a korai középkorban még fontosnak tartották, hogy a fiú maga is értsen a hadviseléshez, vadászathoz és nem csak elméletben. Ha apukának is volt ilyen irányú érdeklődése, ez lehetett egy közös program.
Te kérdezted az uralkodó és a köznép napi programját is?
21:21-es: én kérdeztem azt a kettőt is :)
Köszi mindenkinek am.!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!