Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Hogyan viszonyult a fiához/lán...

Hogyan viszonyult a fiához/lányához egy király/királynő?

Figyelt kérdés

Olyan 6-14 éveshez, de végül is mind1 hány éves. Sok időt töltöttek-e együtt, mi volt a közös tevékenységük, szeretet megvolt-e köztük stb.?

Csak példákat hoztam, hogy tudjátok mire is vagyok kíváncsi.

2009. máj. 22. 17:57
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
88%
Mikor? Melyik? Ilyen kérdésre nem lehet általánosságban válaszolni.
2009. máj. 22. 18:33
 2/15 A kérdező kommentje:
Ja, 11. század környékén. Példát nem tudok írni, akkor nem tettem volna fel a kérdést, hiszen csak beírom valahova és kiad valamit. Pl.: egy király, nem túl öreg 30 év körül, néha távol harcol. Nem tudok konkrétat! Egy teljesen normális király, nem őrült, nem zsarnok, nem utálja családját. Nem tudom jobban kifejteni, bocs :S
2009. máj. 22. 18:43
 3/15 anonim ***** válasza:
69%

Akkor nem tudunk válaszolni.

Ez kb olyan kérdés, mint: "hogyan viszonyul a gyerekéhez egy autószerelő?"

2009. máj. 22. 18:45
 4/15 anonim ***** válasza:
85%

szerintem büszke volt a gyerekére, mert mégiscsak ő hozta össze, és a gyerek lesz a trónörökös..szerethette valamennyire, de csak azért, mert a gyereke által bebiztosíthatta a családja jövőjét, a hírnevét, a hatalmát.

nem hinném, hogy érzelmileg különösebb kötelék fűzte volna a gyerekhez, mert a cselédek/dajkák nevelték helyette, ők alig találkoztak.

2009. máj. 22. 19:50
 5/15 A kérdező kommentje:
Na, valamivel okosabb lettem (mégis van rá válasz...) :) Köszi!
2009. máj. 22. 19:58
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem akkoriban távolról sem volt olyan romantikus a szülő-gyermek viszony mint ma. Nem volt olyan erős érzelmi kötődés. Gondolj bele, egy házaspárnak a megszületett gyermekei harmada-fele meghalt gyermekkorban.

A gyermekkel való törődés akkoriban az anya feladata volt, nem csak királyéknál. Úgyhogy a papa nem hiszem, hogy mélyebben foglalkozott volna velük személyesen. Megelégedett azzal, amiről az asszony beszámolt. A viszonyuk is sokkal szertartásossabb lehetett, nem olyan közvetlen.

Valószínűsítem, fiatal korában a királybácsi fiaival jobban foglalkozott, főleg a trónörökössel. Ebben a korai középkorban még fontosnak tartották, hogy a fiú maga is értsen a hadviseléshez, vadászathoz és nem csak elméletben. Ha apukának is volt ilyen irányú érdeklődése, ez lehetett egy közös program.

Te kérdezted az uralkodó és a köznép napi programját is?

2009. máj. 22. 21:21
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Ja és a lányok. Az ő sorsuk már születéskor eldőlt. Vagy vmi dinasztikus házasságra szemelték ki, vagy apácának. Igen fiatalon el is kerültek otthonról, vagy a jövendőbeli férj udvarába, vagy a kolostorba, ahol apácák nevelték. Tehát még lazább lehetett az érzelmi kötelék, mint a fiúk esetében.
2009. máj. 22. 21:24
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Valóban nem volt olyan mély érzelmi kötődés akkoriban a szülő-gyerek közt. akkoriban a gyerekeket kis felnőtteknek tekintették, nem volt igazi gyerekkoruk. gondolj IV. Béla király lányára, Margitra, már 10 éves korában kolostorba küldték, sanyarú, szegényes körülmények közé, mert Bélának az volt az elve, hogy egyetlen lányát Istennek adja.
2009. máj. 22. 22:03
 9/15 anonim ***** válasza:
92%
Azt azért ne felejtsd el, hogy sokszor volt viszály a király és a fia(i) között. Nem csak veszekedés, hanem háborús összecsapások.
2009. máj. 22. 23:48
 10/15 A kérdező kommentje:

21:21-es: én kérdeztem azt a kettőt is :)

Köszi mindenkinek am.!

2009. máj. 23. 06:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!