Mi a véleményetek a novelláról?
Kisemmizve csavarogtam a városban,egyedül,miközben mindenki megbámult és újjal rám mutatott.Az emberek többsége tudta,hogy én vagyok a nincstelen újságíró,akinek nemrég még palotája és sportkocsija volt,most pedig gyalog jár és egyszobás lakásban él.
Mindaddig nem tudtam,mit kezdjek az életemmel,amíg el meg nem pillantottam az egyik újságban szereplő szöveget:˝Újságírót keresünk.Jelentkezni a Márkus utca 4-ben.˝
Szívem hevesen kezdett dobogni.Új lehetőség.Végre újrakezdhetem az életem,miután elvették mindenemet..Még egyszer megnéztem a pontos címet,majd elindultam a Márkus utca 4-be.Hosszú idő után aznap végre volt célom.Elmenni új életet kezdeni.
Az épülethez való megérkezésem után rövid ideig csak szemlélődtem,majd frizurámat megigazítva beléptem a hatalmas bejáraton.
-Üdvözlöm!Miben segíthetek?-kérdezte a recepciós kedvesen
-Jó napot kívánok.Az újságban megjelent állásra szeretnék jelentkezni.-feleltem
-Fáradjon be az igazgató úrhoz!-nyitotta ki az irodaajtót a szőke recepciós nő.
-Üdvözlöm.Az állás miatt jöttem!-mondtam az igazgató irodájába lépve.
-Jó napot!Foglaljon helyet.-mutatott a székre a férfi
-Van egyetemi végzettségem és gyakorlatom is.-nyújtottam oda a diplomát,melyet állandóan a pénztárcámban hordtam
-Remek!Ahogy látom minden rendben van.Ön a mi emberünk!Holnap kezdhet is!-mondta az igazgató
-Köszönöm!Akkor holnap!Viszontlátásra!-mosolyogtam
-Szép napot!Holnap nyolckor találkozunk!-felelte kedvesen
Boldogan léptem ki a kicsi helyiségből.A portáshoz siettem,hogy bővebb információkat szerezzek,amit meg is kaptam.
Kisétáltam a nagy épületből és hazafelé indultam.Útközben a régi házamra és a kényelmes életemre gondoltam.Reménykedtem,hogy hamarosan újra gazdag és befolyásos személy lehetek.
Ezek a gondolatok voltak a hibások azért,hogy nem figyeltem az útra és nem vettem észre a közeledő autót,amely épp azért küzd,hogy időben lefékezzen..Egy pillanat múlva már a hóban feküdtem,fájdalmak között. A jármű vezetője elhajtott mellettem,más sem nézett rám.Senki nem hívott mentőt.Biztosan mindenki tudta,hogy hiába való lenne.
Szólni akartam,hogy még életben vagyok,hátha valaki meghallja,de nem jött ki hang a torkomból.Mozdulni akartam,de tagjaim megmerevedtek.Így hát csak egy lehetőségem maradt.Mozdulatlanul,csendben várni a halált,amely hamarosan eljött értem...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!