Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Mi a véleményetek a novelláról?

Mi a véleményetek a novelláról?

Figyelt kérdés

Kisemmizve csavarogtam a városban,egyedül,miközben mindenki megbámult és újjal rám mutatott.Az emberek többsége tudta,hogy én vagyok a nincstelen újságíró,akinek nemrég még palotája és sportkocsija volt,most pedig gyalog jár és egyszobás lakásban él.

Mindaddig nem tudtam,mit kezdjek az életemmel,amíg el meg nem pillantottam az egyik újságban szereplő szöveget:˝Újságírót keresünk.Jelentkezni a Márkus utca 4-ben.˝

Szívem hevesen kezdett dobogni.Új lehetőség.Végre újrakezdhetem az életem,miután elvették mindenemet..Még egyszer megnéztem a pontos címet,majd elindultam a Márkus utca 4-be.Hosszú idő után aznap végre volt célom.Elmenni új életet kezdeni.

Az épülethez való megérkezésem után rövid ideig csak szemlélődtem,majd frizurámat megigazítva beléptem a hatalmas bejáraton.

-Üdvözlöm!Miben segíthetek?-kérdezte a recepciós kedvesen

-Jó napot kívánok.Az újságban megjelent állásra szeretnék jelentkezni.-feleltem

-Fáradjon be az igazgató úrhoz!-nyitotta ki az irodaajtót a szőke recepciós nő.

-Üdvözlöm.Az állás miatt jöttem!-mondtam az igazgató irodájába lépve.

-Jó napot!Foglaljon helyet.-mutatott a székre a férfi

-Van egyetemi végzettségem és gyakorlatom is.-nyújtottam oda a diplomát,melyet állandóan a pénztárcámban hordtam

-Remek!Ahogy látom minden rendben van.Ön a mi emberünk!Holnap kezdhet is!-mondta az igazgató

-Köszönöm!Akkor holnap!Viszontlátásra!-mosolyogtam

-Szép napot!Holnap nyolckor találkozunk!-felelte kedvesen

Boldogan léptem ki a kicsi helyiségből.A portáshoz siettem,hogy bővebb információkat szerezzek,amit meg is kaptam.

Kisétáltam a nagy épületből és hazafelé indultam.Útközben a régi házamra és a kényelmes életemre gondoltam.Reménykedtem,hogy hamarosan újra gazdag és befolyásos személy lehetek.

Ezek a gondolatok voltak a hibások azért,hogy nem figyeltem az útra és nem vettem észre a közeledő autót,amely épp azért küzd,hogy időben lefékezzen..Egy pillanat múlva már a hóban feküdtem,fájdalmak között. A jármű vezetője elhajtott mellettem,más sem nézett rám.Senki nem hívott mentőt.Biztosan mindenki tudta,hogy hiába való lenne.

Szólni akartam,hogy még életben vagyok,hátha valaki meghallja,de nem jött ki hang a torkomból.Mozdulni akartam,de tagjaim megmerevedtek.Így hát csak egy lehetőségem maradt.Mozdulatlanul,csendben várni a halált,amely hamarosan eljött értem...

2011. dec. 26. 15:15
1 2
 11/14 pókhalálebédfagyi válasza:
Hány éves vagy? Ha 17-16 körül vagy alatt, O.K., bár nem ártana elolvasni egy-két könyvet, mielőtt magad is írni kezdesz. Ha felette, akkor... ugyanez, csak halványabb reményekkel.
2011. dec. 27. 12:13
 12/14 A kérdező kommentje:
14.
2011. dec. 27. 16:49
 13/14 pókhalálebédfagyi válasza:
Akkor semmi gáz szerintem, műveld magad és kinőheted az ezeket a stilisztikai és kifejezésbeli hibákat. Miközben olvastam a soraid Max Payne képi világa és hangulata jelent meg előttem - ez talán személyes asszociáció, nem tudom, bírod a noirt? Mindenesetre van benne valami életunt nihil, szerintem ez nem rossz. Még nem maradtál le semmiről, fejleszd magad ha tényleg érdekel ez a téma!
2011. dec. 27. 16:54
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszii...:)
2011. dec. 27. 16:58
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!