Miért jön ki sok könny a szemünkből ha sírunk? Mi ennek a célja?
mármint tudom,hogy a könny igazából azért van,h nedvesen tartsa a szemet,meg tisztítsa,de a sírásnál miért jön több?:D mi ennek a célja?
mert jó ,a szőrnek az volt h régenrégenrégen egy kis melegséget adott meg ilyesmi,de a könnyre semmilyen ilyen magyarázatot nem tudok kitalálni:S
Ment már por/kis kavics/kis állat, ne adj Isten beton a szemedbe?
Nem véletlenül jön ki.
Ilyenkor gyakorlatilag sírni kell, hogy a könny kihozza, mert így van kitalálva a szemünk.
Az "érzelmi" sírás meg olyan reakció, mint a nevetés.
G.
jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
*megdöbben*
hát erre nem is gondoltam volna:DD
köszi a választ:)
:) :) :) :) :) :) :)
ettől a vaddisznós dologtól besírtam!!! :) :) :) totál kész! :)
mellesleg szerintem a kis állat kategóriába a kis repülő rovarokra gondolhatott a válaszadó, mint pl szúnyogok, ami igen kellemetlen tud lenni és azonnal elkezd könnyezni a szem. Ez feltétlen reflex, amit nem tudsz befolyásolni és az a lényege, hogy megtisztítsa a szemed az oda nem illő dolgoktól, szennyeződésektől. Egy aró porszem is nagyon nagyon kellemetlen a szemben. Egyébként, ha már itt tartunk, akkor a csipa, mint olyan, amit reggel kipiszkálsz (jó esetben), az a szemed éjszakai működésének - öntisztításának - eredménye. Ha jól tudom!
De a vaddisznó akkor is nagyon nagy volt, legalább 10 percig röhögtem rajta!
Zs
u.i.: Nem csak a szemedbe mennek dolgok. Ezért ajánlják, hogy motorozzunk nyári éjszakákon zárt sisakban, vagy csukott szájjal, nehogy a sok apró bogár miatt úgy nézzünk ki az út végére, mint aki mákos tésztát evett! :)
üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!