Miért sírunk? Mi haszna van ennek a szervezet számára?
Kb két napja adtam egy részletes választ erre a kérdésre, de ez úgy az ötvenedik ilyen kérdés. Sok szerencsét a kereséshez.
Egyébként meg a sírás nem méregtelenít, nem tudom hol hallottad ezt a hülyeséget. Bizonyos hormonokat úgy néz ki eltávolít a szervezetből, amik miatt kissé megenyhül a rossz kedvünk és kész.
http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__altalanos-kozerzet__..
"A könny nem csak síráskor válik ki, hanem ásításkor, szemirritáció fellépésekor és úgy mindig, hiszen ezzel nedvesítjük a szemünk.
Egyetlen ismert állatfaj sem tud sírni (könnyezni természetesen igen, hiszen mi nedvesítené a szemüket).
Érdekes viszont hogy a síráskor kiváló könny kémiailag különbözik a máskor kiválsztott könnytípusoktól. Szerintem laikusnak eléggé semmitmondóak ezek a vegyületek, de itt utánanézhetsz: [link]
A könnymirigy termeli a könnyet de nem csak ő játszik szerepet a könnyezésben, hanem az egész lacrimal apparatus (nem tudom magyarul hogy nevezik, könny apparátus talán).
A kép bal felső sarkában van a könnymirigy, jobb oldalt a könny apparatust és az orrt összekötő vezeték.
Egyes tudósok szerint a sírás során megszabadulunk egy bizonyos mennyiségű stressz hormonoktól."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!