Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A csípős paprika hasznos a...

A csípős paprika hasznos a szervezet számára?

Figyelt kérdés
Van aki dicséri a csípős paprikát és van aki ártalmasnak mondja. Én személy szerint kedvelem. Mit tudtok a csípős paprikáról, használ vagy árt a szervezetnek?
2010. jan. 16. 09:13
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Az erőspaprika erejét a kapszaicin nevű anyag adja. A kapszaicin a hagymával ellentétben nem mar, csak a receptorokhoz kapcsolódva fejt ki ilyen érzést. Ebből a szempontból nem ártalmas.


Az élettani hatását az által fejti ki, hogy az agyad úgy érzékeli, mintha tényleg marna. Van előnyös hatása, pl. fokozza a nyáltermelést és az emésztőnedvek termelését, meg aki szereti, annak jó érzés. :P


Ha túlzásba viszed, lehet káros is, de normális mértékben fogyasztva inkább csak előnye van.

2010. jan. 16. 09:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sok mindent tud a csípős paprika:

A csípõs paprika önmegsemmisítésre készteti a zsírsejteket

Tajvani táplálkozáskutatók laborkísérleteik során megállapították, hogy csípõs piros paprika képes

megakadályozni a zsírsejtek növekedését.

Elõzõ kutatások már engedték sejtetni, hogy az elhízást csökkenteni lehet, ha az éretlen zsírsejteket

megakadályozzák abban, hogy érett sejtekké fejlõdjenek. Azt is kimutatták, hogy a paprika hatóanyaga, a kapszaicin csökkenti a zsírszövetek mennyiségét és a vérzsír-szintet.

Ilyen kutatási elõzmények után, a tajvani kutatók megnézték, milyen hatással van a kapszaicin az

éretlen zsírsejtekre és az érett zsírsejtekre - szövettenyészetben. Azt tapasztalták, hogy a kapszaicin meggátolta, hogy az éretlen zsírsejtek megteljenek zsírral.

És ennek a hatásnak a kiváltásához alig kell valamivel nagyobb koncentrációban jelen lennie a kapszaicinnak, mint amilyen egy tipikus indiai vagy thai étel elfogyasztása során keletkezik a gyomorban.

A kapszaicin hatását egy biokémiai hírvivõ anyag elküldésével fejtette ki, amelynek következtében a

zsírsejtek önmegsemmisítést (apoptózist) hajtottak végre.


Fájdalomcsillapító is, szépítőszer is a bőrre / pl. Ilcsi " Esemény előtti pakolás " /

Mi sok mindenre használjuk, szeretjük...

2010. jan. 16. 10:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim válasza:
Mérföldekkel több C-vitamin van a csípős paprikába mint a citromban!
2010. ápr. 20. 20:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 breco válasza:
Én most vagyok 17 éves, és imádom a csípős paprikát, a csípős dolgokat.. anyukám mikor terhes volt velem, halomszámra ette az ilyen dolgokat, mikor megszült, rosszul volt tőle. kiskoromtól kezdve "csípősen" lettem nevelve, mi imádjuk.. ha rossz hatása lenne, akkor valószínü apámnak már lenne valami baja, mert ő nagyon brutálisan eszi :D
2012. okt. 28. 20:40
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!