Ez az idézet mit jelent?
Figyelt kérdés
"Az egyház azt tanítja, a Föld lapos, de én tudom, hogy gömb alakú, mert láttam a Holdra vetett árnyékát, és jobban hiszek annak az árnyéknak, mint az egyháznak."2011. aug. 7. 17:52
1/4 anonim válasza:
ezt egy tudós vagy ateista írhatta. Jelentése, hogy ő a tényekben és az adatokban hisz, nem pedig a képzeletben és a vallásban. (+ a saját tapasztalatait részesíti előnyben)
2/4 anonim válasza:
szerintem amit lát azt hiszi alapon gondolkozik.
3/4 anonim válasza:
nincs ezen mit agyalni, pontosan azt jelenti, amit jelent.
a tények felette állnak a hiedelmeknek, a dogmáknak.
4/4 anonim válasza:
mit kell ezen magyarázni? a szerző egy konkrét kérdésben (és sejthetjük hogy akkor több dologban is) inkább hisz a saját tapasztalatainak mint az egyház által terjesztett hiedelmeknek.
(attól még nem biztos hogy ateista, tehát lehet hogy hívő csak nem úgy hisz ahogyan azt az egyház előírná)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!