Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Milyen gazdasági változásokat...

Milyen gazdasági változásokat hozna egy olyan találmány, amely lehetővé tenné, hogy a mai módszerekhez képest 100-szor olcsóbban lehessen elektromos áramot előállítani?

Figyelt kérdés
2011. márc. 31. 16:57
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Én nem annyira az érdekszövetségekre godnolok, hanem arra, hogy mennyire tennénk tönkre (még jobban) a Földet. Mert így is a felhasznált energiák hővé alakulnak. Lehet, hogy akkor még több hőt termelnénk, még több autóutat kellene építenünk, több fegyver, több óriás építmény, stb. Nem tudom, miből lenne még több. De lehet, hogy nem bírná ki a Föld. Ettől függetlenül, hiszek benne, hogy meg fog történni, meglesz az olcsó, vagy akár ingyenes energia. Hiszen a Nap is az? Vagy nem? Ingyen energia. Jön korlátlanul és bőven. Van még az Univerzumnak több ötlete is, biztosan. Csak addigra az emberiségnek bölcsebbé és fegylmezettebbé kell válnia. Azt hiszem.
2011. márc. 31. 21:37
 12/13 anonim ***** válasza:

Tegyük fel lenne egy korlátlanul elektromosan előállítható 100x olcsóbb energiaforrás.

1., A világgazdaságra hatalmas hatással lenne, mivel a teljes szénhidrogén alapú gazdaság összeomlana / megszűnne létezni, ezáltal változ(hat)nak a világ vezető hatalmi státuszai. Ez néminemű galibát okozna egy pár évig, aztán beállna a rend.

2., Minden technológia (fűtés - közlekedés pl.) átállna az elektromos hajtásra. Továbbá azon anyagok, melyek előállításához rengeteg energia kell (pl. alumínium vagy egyes műanyagok) sokkal népszerűbbé és hozzáférhetőbbé válnának.

3., A nagyvárosokban minden bizonnyal rengeteg (amúgy már sok helyen ma is létező) beltéri növénytermesztési központok jönnének létre hidroponikus rendszerekkel és mesterséges világítással. Egy Empire State building méretű (tehát összesen 1 hektár, vagyis 100mx100m-es!)épületben a maga 100 emeletével több százezer embert el lehetne látni élelemmel. Pl. nagyon optimista becslés szerint BP teljes zöldség és gyümölcs igényét lehetne 8-10 épülettel biztosítani folyamatosan, mivel egyrészt a hidroponikus kertészetre nincs hatással sem az időjárás, sem a természeti katasztrófák (fagy, jégeső, szárazság, stb...), másrészt a növények fejlődése akár 3x is gyorsabb, mint a természetes termelésé, továbbá minden károkozótól mentes és nem csak nyáron hanem januártól decemberig lehet termelni.

Még lenne jó sok ötletem a hatásokra :)

2011. márc. 31. 22:04
 13/13 anonim ***** válasza:

"Kicsit olvass utána a dolgoknak.. Valahogy az összes feltaláló rejtélyes körülmények között eltűnt aki ki tudta volna váltani a jelenlegi energiahordozókat."

Erről én is olvastam.

2011. ápr. 3. 19:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!