Milyen gazdasági változásokat hozna egy olyan találmány, amely lehetővé tenné, hogy a mai módszerekhez képest 100-szor olcsóbban lehessen elektromos áramot előállítani?
Tegyük fel lenne egy korlátlanul elektromosan előállítható 100x olcsóbb energiaforrás.
1., A világgazdaságra hatalmas hatással lenne, mivel a teljes szénhidrogén alapú gazdaság összeomlana / megszűnne létezni, ezáltal változ(hat)nak a világ vezető hatalmi státuszai. Ez néminemű galibát okozna egy pár évig, aztán beállna a rend.
2., Minden technológia (fűtés - közlekedés pl.) átállna az elektromos hajtásra. Továbbá azon anyagok, melyek előállításához rengeteg energia kell (pl. alumínium vagy egyes műanyagok) sokkal népszerűbbé és hozzáférhetőbbé válnának.
3., A nagyvárosokban minden bizonnyal rengeteg (amúgy már sok helyen ma is létező) beltéri növénytermesztési központok jönnének létre hidroponikus rendszerekkel és mesterséges világítással. Egy Empire State building méretű (tehát összesen 1 hektár, vagyis 100mx100m-es!)épületben a maga 100 emeletével több százezer embert el lehetne látni élelemmel. Pl. nagyon optimista becslés szerint BP teljes zöldség és gyümölcs igényét lehetne 8-10 épülettel biztosítani folyamatosan, mivel egyrészt a hidroponikus kertészetre nincs hatással sem az időjárás, sem a természeti katasztrófák (fagy, jégeső, szárazság, stb...), másrészt a növények fejlődése akár 3x is gyorsabb, mint a természetes termelésé, továbbá minden károkozótól mentes és nem csak nyáron hanem januártól decemberig lehet termelni.
Még lenne jó sok ötletem a hatásokra :)
"Kicsit olvass utána a dolgoknak.. Valahogy az összes feltaláló rejtélyes körülmények között eltűnt aki ki tudta volna váltani a jelenlegi energiahordozókat."
Erről én is olvastam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!