Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » 7milliárd emberből álló...

7milliárd emberből álló "szuper-ember" Lehetséges?

Figyelt kérdés

Történtek már nagy ugrások az evolúció során, mint például másfél milliárd éve, amikor különálló sejtek össze kezdtek dolgozni, létrehozva egy sok sejtű, de közös tudatú lényt, ami immár egyként érzékeli önmagát.

Lehetséges hogy az emberiség tagjai közt is kialakuljon valami hasonló összekötő kapocs?

2011. jan. 7. 14:06
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Vagy amit te mondtál, mert így is igaz- hogy az egész arra megy ki hogy a világegyetem tudata folyamatosan kibontakozik, kifejezésre jut, -ami szintén sok érdekes kérdést és választ hozna magával :)
2011. jan. 8. 17:26
 12/20 anonim válasza:

Evolúció:anyag+hosszú idő=rendkivül összetett,bonyolult,élet.

A fenti állítás igaznak tartásához hit kell,nem is akármilyen.Ugyanis azt állítja:Hol volt,hol nem volt az anyag létezett mindig,egyszer csak különféle hatások miatt,élet lett belőle,mint például mi.

Azért ügyes ez a "véletlen",meg az "anyag".Bár igaz sem autót,sem könyvet nem tudott eddig létrehozni,pedig azok bonyolultsági foka össze sem egyeztethető az ember egyetlen sejtjével,de ha legalább egy felhúzós kisatót létrehozna!

Mindenkorban voltak uralkodó nézetek,életfilozófiák,vallások.Ma részben,ez az evolúció.

Nincs bizonyítva,de ezt általában nem hangoztatják.

Sok elismert "evolúcionista" tudós,tisztában van ezzel.

De hinni akarnak benne,mert az alternatíva egy Isten létezése.Ami nem modern,megaztán vannak hívők akkik,csúnyán viselkedtek/nek,ezért inkább nem fogadjuk el.Igaz a fejlődéselmélet "hívei" között is vannak önző,sunyi emberek,de erre senki nem hivatkozik.

A valóság,hogy miért létezünk nem a retusált iskolai oktatás,nem a hitünk,nem a vágyaink,stb.,hozta létre.

Vannak dolgok amiket biztosan tudhatunk,ezek jó kiinduló alapok,pl.:

Biztos,hogy létezünk.

Az anyag nem hoz létre bonyolult egységeket(Termodinamika:entrópia).

Az információ elmélet szerint,az információ szellemi "mennyiség" tehát értelem,akarat,cél,stb.,van mögötte.

A DNS elég komoly információt tartalmaz,nem csak mennyiségileg,hanem minőségileg is.

Nincs az az autó ami,kerekek nélkül müködne,vagy motor,sebességváltó,és így tovább nélkül.

De mégis el kellene hinnünk,hogy pl. valamilyen hal lábféleséget kezdet növeszteni,ami sok-sok idő múlva lábbá lett.A lábhoz,hogy müködjön ezer dolog kell,izmok,inak,idegek,csontok,....Azt senki nem hiszi,hogy ezek egyszere fejlődtek ki a halunknál,de ha nem egyszerre akkor nem volt használható,plusz tömeg,plusz közegellenállás,....vagyis az evolúció öngolja:szerencsétlen halat kapják el legelőször a ragadozók.

A sort hosszasan lehet folytatni.

2011. jan. 8. 22:03
 13/20 anonim ***** válasza:
Az evolúció nem törekszik a bonyolultságra.
2011. jan. 9. 07:48
 14/20 anonim ***** válasza:
42%

kedves kérdező Áron 22/F. :)

"Szia, LastOneLeft! Valóban erre voltam kivácsi, és egyet értek veled! Én nem úgy gondoltam ezt a feltevést hogy minden ember robottá degradálódik vissza, mint egy hangyabolyban, hanem valami olyasmi amiben mindenki hatalmas tudáshoz jut, ráeszmélne egy magasabb igazságra és a megértés erejével felül emelkedik a konfliktusokon. És nézhet bárki hülyének, :D de a nyakamat tenném rá, hogy ennek a küszöbéhez érkeztünk. Sokan mondogatják, hogy az emberiség már nem tud hova fejlődni, de szerintem igenis van hova. Az agyban az információt a kapcsolatok száma határozza meg, vagy a DNS-ben is a molekulák kapcsolódása. Az egész evolúció az információ gyarapodáson alapul. Ha lenne egy tudatmező (internet, telepátia stb.) a tudásunk vaósággal hatványozódhatna."

Én pedig pont azt próbáltam magyarázni, hogy létezik az a tudatmező, amit szóba hozol, és a tudásunkat lehet hatványozni, és a másik kommentedben amit megemlítesz, hogy az egyetlen tudat bontakozik ki is úgy értendő, hogy maga az az egy tudat megőrzi teljességét, tehát hiába jelenít meg bármit, ami nála alacsonyabb(szűkebb tudat), önmaga teljes és mindent felölelő marad, és a tárháza számunkra, emberek számára hozzáférhető, vagyis ez a forrás, ugye a tudatunk segítségével...elég ha felhozzuk a feltalálókat...az biztos, hogy nem alulról felépített logikai úton fedezte fel Newton a gravitáció eszméjét, lényegét, hanem hirtelen ugrott be az elméjébe...ahogyan Einsteinnek is a maga észrevétele, és még ide lehet írni jó pár embert.

"hanem valami olyasmi amiben mindenki hatalmas tudáshoz jut, ráeszmélne egy magasabb igazságra és a megértés erejével felül emelkedik a konfliktusokon."

Ezt már most megteheti az egyén, ugyanis ez az igazság hozzáférhető...már ezer évekkel ezelőtt az volt, de most modern ember számára érthető magyarázat érhető el bárki számára, aki természetesen nyitott.

Egyébként jó az észrevételed, hogy az evolúció információ gyarapodással jár. csak hát az emberek x okból ezt sem veszik észre, ahogyan azt sem, hogy a szelekciós nyomás ellen megyünk(emberek), rendesen az evolúciót blokkoljuk, vagyis lassítjuk...önmagunk evolúcióját, ami már nem a fizikai értelemben vett fejlődés, hanem szellemi, mentális értelemben. :)

van egy aprócska tévedése az embernek, ami miatt végül is te is alulról kezdtél el építkezni, ugye a sok kicsiből lesz egy nagy...mivel alapban te is az anyagot tartod/tartottad a valóságnak, és abból logikáztál, igaz nagyon okosan. ezért szóltam, hogy felülről érdemesebb, és egyszerűbb is, ugye az 1 Tudatból, lesz a sok kicsi és az anyag, mint terep. Ekkor pedig az elmét helyezzük előtérbe, amit figyelmen kívül hagy a tudomány, mivel nem tudja mérőeszközökkel azt megfogni, és egy mellékterméknek tartja az emberi elmét...:)

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. jan. 9. 10:03
 15/20 anonim válasza:
0%

Az evolúció korunk elmélete,a "modern" ember felfogása az életről,nem bizonyított.Mint ahogy az utcán heverő kavics nem fog idővel bonyolultabb formát felvenni(Termodinamia 2.főtétel) épp ellenkezőleg,az autó rozsdásodik,a fakerítés rohad, az alma fonnyad.Ezek tapasztalati tények.Az evolúció épp a fordítottját állítja.

A "magára hagyott" rendszer,pl. autó,ha nem gondozod,javítod,soha nem lesz bonyolultabb,összetettebb,jobb állapotú, mint mikor kigördült a gyárból,a hanyatlás,a rendezetlenség felé halad vagyis nő az entrópiája.A fizika egy alap tétele,tapasztalat.

A biológiai rendszerekre épp úgy igaz mint bármi másra.

Az ősember leletektől kezdve a fossziliákon át,a kormeghatározásokig az egész fejlődés elmélet alapjaiban inog.Pontról pontra cáfolható.

Ha valamely terület cáfolása valakit érdekel,szívesen írok róla.

De kérlek ne valóságként fogadjátok el az evolúciót,csak azért mert ezt tanították az iskolában.

Az ókorban a papok,mivel tudták mikor lesz napfogyatkozás,azt modták holnap ez,vagy az az isten sötétséget ad ezért,meg azért.A nép el hitte.

Ma azt mondják az anyag alkot,a nép elhiszi.

Andersen meséi több valóságot tartalmaznak mint az evolúció.

2011. jan. 9. 13:00
 16/20 anonim ***** válasza:

Hát, ezeken a válaszokon besírtam....

"Evolúció:anyag+hosszú idő=rendkivül összetett, bonyolult, élet."

"Az anyag nem hoz létre bonyolult egységeket (Termodinamika: entrópia)."

"Én pedig pont azt próbáltam magyarázni, hogy létezik az a tudatmező"

"az biztos, hogy nem alulról felépített logikai úton fedezte fel Newton a gravitáció eszméjét"

"hiszen tetszőleges anyag- illetve energiacsoportosulást tekinthetünk tudatosnak"

"a tudomány, mivel nem tudja mérőeszközökkel azt megfogni, és egy mellékterméknek tartja az emberi elmét"

"utcán heverő kavics nem fog idővel bonyolultabb formát felvenni(Termodinamia 2.főtétel)"

"Andersen meséi több valóságot tartalmaznak mint az evolúció."

"Ha valamely terület cáfolása valakit érdekel,szívesen írok róla."

Kérlek írj róla, röhögni akarok!

2011. jan. 11. 02:13
 17/20 anonim válasza:
Lehet, hogy Istenből részesülünk mindannyian. Ahányan vagyunk, egy darabját hordozzuk magunkban... vagy ha nagyon elmosódik a kép, egy tejüvegen át nézel, nem tudod megkülönböztetni az alakokat. Satöbbi..
2011. jan. 13. 05:33
 18/20 A kérdező kommentje:
Húúú, elég izgalmas válaszok érkeztek eddig. :) Én speciel hiszek abban amit mondasz, LastOneLeft, a kérdést azért nem forditva tettem fel, mert a tudományt próbáltam összehozni a természet felettivel. (ami elég nehéz:D ) Szerintem sem elhanyagolhatók azok a dolgok, amiket nem tudnak műszerek kimutatni, vagy netán meghaladják eddigi tudásunkat. Azért szeretem a materialista megközelítést ellenben, mert mi emberek mi másból indulnánk ki, mint az érzékeinkből, amivel megismertük ezt a világot. Ez egy őszinte módja a tanulásnak, mivel egy átlag embernek hiába sulykolják hogy higgyen valamiben, saját szemével sohasem fogja tapasztalni azt, hogy minden fonal "odaátra" vezet. Ez a lentről felfele építkezés. Persze ez fordítva is történhet.. Ha az anyag a szellemből keletkezett, akkor a szellem gyakorlatilag visszakövethető az anyagból.. -ergó a tudomány éppúgy eljuthat a szellem-ig, ahogy ez sok nagy tudósnál történt- mint ahogy a szellemi a tudományhoz. Jó példa erre A sci-fi, amit rég megálmodtak, és most kézzel fogható valóság lett.
2011. jan. 13. 12:17
 19/20 A kérdező kommentje:
...de visszatérve a kérdésre, engem kifejezetten az érdekelne hogy vajon az Internet struktúrája nem-e egy tudat alatti erőfeszítés egy globális telepátiára.. És ha ez így van, akkor miért törekszünk erre? mi fog akkor történni, és miért.. :D
2011. jan. 13. 12:21
 20/20 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező. :)

Jól látod a helyzetet, csak te is beleesel abba a hibába, amit próbálok eltüntetni. :)

Írod, hogy úgy a korrekt ha abból indulunk ki, amit tapasztalunk. No de nem úgy a korrekt, hogy azt is beleszámítjuk, ami tapasztal? Ott követtük el a nagy tévedést, hogy azt tettük, amit te mondasz, és a tudatunkon kívülre feltételezünk egy materiális világot. Amit nem is tudunk érzékelni, mert amit mi tapasztalunk, az nem az, ami "kint" van. az egy mentális képsor az elménkben, ahogyan álom idején...de mi emberek a logikánkkal és meggondolatlanságunkkal a tudatot nem vettük figyelembe, de kívülre odaraktuk az anyagot, és belehelyeztük a tudatot. Pedig aztán, ha korrektül jártunk volna el, a tudat is számításba került volna, akkor észrevehetjük, hogy a tudattól függ az anyagi világ megjelenése minden embernek külön-külön. Amire valaki személy szerint nem gondol, az számára nem létezik. Ha valaki erősen koncentrál valami tárgyra, akkor képes megszüntetni minden mást maga "körül". Mély alvásnál(nem álom) pedig az egyénnek semmi az égegyadta világon nem jelenik meg, sőt neki az, ami másnak több óra, az alvó egyénnek egyetlen pillanat.

Csak hogy jobban értsd, ellenőrizzük azt, ami állítólag kint van, mint anyag.

Hogyan "néz ki" valójában a matéria? Ezt úgy tudjuk a legkönnyebben megállapítani, ha ugye belátjuk, hogy a valóságot végül is a testünk(érzékek) bontja le nekünk ilyenre, amit megtapasztalunk. ha azt akarjuk elérni, hogy a valóságot "lássuk", ahhoz ezt a lebontást nyilván meg kell szüntetni, hogy a frankó maradjon meg. Tehát ha megtesszük, hogy ledobjuk érzékeink korlátjait, akkor mit találunk? Ugye azt a bizonyos anyagot, amiben annyira hisznek az emberek, hogy kint van...de hát ez sehogy nem néz ki, egy nagy üresség ekkor, egy nagy semmi a matéria, amit ekkor lelünk...ami kint van az egy jó nagy semmi. akkor most mi van? :)

a kérdésedre válasz pedig az, hogy DE...egy tudatalatti telepátia "akarásról" van szó...csak mint láthatod fordítva csináljuk, mint ahogyan kellene. Természetesen mostanában fog érkezni az, hogy az anyag nem lehet a végső igazság, és ezt a Kvantum Fizika fogja bebizonyítani, sőt ha jól tudom már most vannak olyan kísérletek, ahol például a részecskék gyorsabban mint a fény, és útvonal nélkül cserélnek információt, és a közlekedésük is ilyen jellegű, úgynevezett kvantumugrást hajtanak végre. Eltűnnek a téridőből és megjelennek benne. No a telepátia is valami ilyesmi nyugszik, ugye azonnali gondolatátvitel. Csak mi műszerekkel nem fogunk tudni küldözgetni szerintem a téridő túl semmit, mivel a műszerek anyagi természetűek és az anyag az a téridővel van kapcsolatban, pontosabban annak az alapvetése, szóval azon túl anyag nincs, de Tudat annál inkább. :)

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. jan. 14. 09:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!