Miért kereskedtek fegyverekkel a Távol-Keletről érkező kereskedők a középkorban?
Figyelt kérdés
Ez a mai történelem órán vetődött fel, választ igazából nem kaptam, de érdekelne. Én maximum jól megmunkált kardokat tudok elképzelni. Várom a válaszokat!2010. nov. 29. 20:06
1/2 anonim válasza:
A fekete-lőport a kínaiak találták ki a 400-as években, de a ix. - x. század környékén jutott már belőle európába is.
Később ugye puskákhoz, ágyúkhoz használták.
2/2 A kérdező kommentje:
Igen, én is erre gondoltam, de erre azt a választ kaptam, hogy Kína elzárkózott a korai időkben ettől. (Nem kereskedett lőporral.) Azért köszönöm a választ!
2010. nov. 30. 16:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!